Снимка: © twitter.com/MariaSharapova

Мария Шарапова прекрати своята тенис кариера в началото на годината и вече се насочи към бизнес проекти. Бившата №1 в света и петкратна шампионка от Големия шлем стана инвеститор и стратегически съветник в борда на директорите на компанията Therabody.

Фирмата е глобален лидер в своя бранш, създавайки уреди за масаж и възстановяване, а и други „ефективни решения за здравето“ на хората, както пише в официалния им сайт theragun.com.

„Therabody бе в ума ми години наред, по различни причини. Наистина вярвам в тренировките като спортист, макар и вече отказал се. Възстановяването е просто още една част от процеса и няма друг, който разбира повече от това. Екипът им е истински, страстен и борбен“, сподели Шарапова в своя профил в Instagram, където обяви новото предизвикателство.

I am so excited to be joining this team as an investor and strategic advisor!!🥳 @therabody has been on my mind for a few years, for a few different reasons. I truly believe in training like an athlete. Even as a retired one 😂. The recovery is simply an extension of the process, and there is no one better who understands this space. Their team is real, passionate and tough as nails. The Theragun is @drjasonwersland baby, his own invention and he also happens to be our neighbor (bonus!!). And together we’re building a category which we truly hope becomes a natural part of your lifestyle. Dad, don’t worry. Your free Theragun will be delivered this week. 📦📫#TherabodyFamily

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

Компанията е основана от д-р Джейсън Уерсланд, който търси решение да притъпи болката си след тежък инцидент с мотоциклет. Нищо на пазара не помага, затова той решава да създаде собствен уред за масаж. Така, още през 2007 г., се ражда Theragun.

„Theragun е бебето на д-р Уерсланд, неговото собствено изобретение. Заедно ще изградим нещо, което се надяваме, че ще се превърне в естествена част от вашия начин на живот“, сподели Шарапова.

В профила си в Instagram тя представи най-новия модел на уреда – Theragun PRO. Той представлява устройство за дълбок мускулен масаж, който възстановява, намалява стреса и напрежението, премахва дискомфорта. Цената му на официалния сайт на компанията е 599 долара, а в Amazon.de се продава за 599 евро.

Therabody има още подобни уреди като Theragun Elite, Theragun Prime и Theragun Mini, който е в джобен формат.

„Мария искаше да бъде повече от просто инвеститор“, сподели изпълнителният директор на компанията Банямин Назарян, цитиран от Forbes. „Искахме тя да се включи, защото знаехме, че ще предложи различна перспектива за нашата фирма. Като професионален спортист, който е обиколил света, Мария знае от какво се нуждаят атлетите, но и всички останали хора. Има опит от първо лице. Ще приемем този опит и ще разчитаме на нейната експертиза“, каза той, обявявайки, че целта му е Therabody да се разрасне още в международен мащаб.

Първоначалните цели за бившата №1 са разширяването на пазарите в Европа и Азия. Също така ще работи с борда, за да ги съветва за бъдещето на бизнеса – от стратегии за партньорства до концепция за нови продукти.

Шарапова се среща с Therabody още докато играе тенис. От 2016 насам д-р Уерсланд и екипът му потеглят на мисия с цел да осигурят ефективно и естествено решение за здраве на цялото тяло. Още тогава Шарапова остава впечатлена.

„Като играч винаги съм искала да бъда обградена от експерти и от хора, които могат да ме тласнат напред и да ме подобрят. Сега гледам на бизнеса по същия начин“, сподели петкратната шампионка от Големия шлем, цитирана от Forbes.

Шарапова е известна с уменията си на корта, но винаги е гледала с едно наум и извън него. Тя е подписвала многомилионни договори с Nike, Evian и Porsche, а през 2012 създаде собствена компания. Марката бонбони Sugarpova се превърна в истински хит.

През последните осем години рускинята инвестира в Supergoop!, UFC и Bala Bangles. Последната компания е „стартъп“ и Мария реши да вложи средства в нея като участник в журито на риалити предаването Shark Tank – там пред специалисти различни хора представят свои идеи, а инвеститорите решават дали да ги подкрепят.

Сега обаче е време Шарапова да се концентрира над продуктите за здравето. „Това, което най-много ме вълнува, присъединявайки се към Therabody, е възможността – не само от инвеститорска гледна точка, но и от тази, в която запретвам ръкави и помагам на компанията със стратегията за разширяване за бъдещето“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен