"Пощенска кутия за приказки" ще разказва "Градски легенди" на Сцена Централни хали

Сцена Централни хали - най-новото градско пространство в София, обяви разнообразна програма за своите гости за месец юни. Събитията са подходящи за хора от всяка възраст и са в четири тематични направления - културно наследство, кулинарна култура, детска сцена и култура, изкуства и занаяти.

Програмата през юни включва изложби, куклен театър, детски работилници и други тематични събития.

Един от основните акценти в нея е гостуването на "Пощенска кутия за приказки", която ще е на тема "Градски легенди". То ще се случи на 7 юни от 19:00 ч. с участието на Камен Воденичаров, Мая Бежанска, Стефан А. Щерев, Камен Алипиев-Кедъра и Георги Милков. Билети за събитието се продават на цени от 15 лв. и могат да бъдат закупени от платформата Entase.

За децата

През юни на "Сцена Централни хали" предстоят събития за децата с образователен, творчески и развлекателен характер. Сред тях са куклен театър "Чудната къщичка" на театрална къща "Мариета и Марионета", фестивал "Маргаритка – герои с мисия".

Всяка неделя от 11:30 часа най-голямата детска книжарница в България - Greenwich Junior - ще очаква най-малките и техните родители с интересни и образователни активности.

Културно наследство

През месец юни ще бъде разказана историята на "София в минало време". Това е и името на екзпозицията, която съдържа 15 кадъра, заснети от фотографа Димитър Карастоянов между 1910 и 1912 г. Изложбата, която ще може да бъде видяна между 5 и 23 юни, представя някои от най-забележителните сгради в столицата в техния автентичен вид от началото на XX век.

Запечатаните от фотографа исторически обекти ще бъдат надградени с поредица от беседи, срещи и разкази с подкрепата на младия автор и създател на „Бохемска София“ Виктор Топалов. Най-любопитните участници в тях ще научат интересни факти от историята на зараждащата се София като модерна европейска столица и ще могат да се потопят в културата на отминалото време.

Музика от изгряващи музиканти

Всеки петък Централни хали ще са дом и на изгряващи млади музиканти. Сред гостуващите артисти на сцената през този месец ще са „Квартет София“ с „Концерт с дрескод зелено“, автентичното звучене на Flawless Trio и гласове на млади таланти от соул и джаз сцената.

Кулинарна култура

Кулинарната култура и разнообразие също са застъпени в програмата на „Сцена Централни хали“ през този месец. Кулинарни презентации, семинар за здравословно хранене и истории и рецепти от кухнята от квартала очакват посетителите.

Най-новото градско пространство е разположено на сутеренния етаж в емблематичната сграда на Централни хали. Допълнителна информация за културната програма, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на техния сайт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024