Един от най-успешните испански сериали - Money Heist (La Casa De Papel) - приключи с последния си ден на снимачната площадка.

Криминалната сага се превърна в най-гледаната не-англоезична продукция на Netflix, а четвъртият й сезон привлече над 65 милиона гледания след премиерата си през април 2020.

Оттогава измина цяла година, а феновете на сериала ще трябва да се подготвят за раздяла с героите след сезон 5, който се очаква да излезе в четвъртото тримесечие на 2021 г.

"Невъзможно е да обясня какво е чувството да приключиш La Casa de Papel. Защото това не е просто сериал. Това е нашият дом. Нашето семейство. Нашето бойно поле. Нашата сбъдната мечта", пише един от създателите на сериала - режисьорът Хесус Колменар, който работи със сценариста Алекс Пина още от 2008 г.

"Трудно е да се сбогувам с четиригодишно приключение, което промени животите ни и в което дадохме всичко от себе си - когато бяхме малки и когато бяхме велики, когато се проваляхме и когато успявахме, когато нямахме почти нищо и когато имахме почти всичко. Страстта остана същата. Завинаги. До края", пише още той.

Колменар обещава на зрителите, че "последната битка е най-голямата и най-тежката", а екипът е положил максимални усилия за "най-епичния, най-зрелищен и най-вълнуващ сезон досега".

"Прекарахме почти година в мислене как да разрушим бандата. Как да поставим Професора на ръба. Как да създадем ситуации, които са необратими за много герои. Резултатът е петият сезон на La Casa de Papel. Войната достига най-крайния си и жесток етап", коментира Алекс Пина.

Една от причините за завършването на Money Heist след петия сезон се дължи на собствения му успех. Звездите от сериала стават все по-търсени за роли в други продукции, а стиковането на големия актьорски състав се затруднява.

Създателите му обаче не изключват да се стигне до продължения или спин-оф версии заради богатството на харизматични, интересни, комплексни образи. Алекс Пина коментира, че всеки от главните герои заслужава да бъде развит в самостоятелна сюжетна линия.

Петият сезон ще се състои от 10 епизода - с два повече от обичайното за предходните години.


Маските на световната съпротива Маските на световната съпротива

White Lines" по Netflix - от създателя на "Money Heist" и "Кеят" "White Lines" по Netflix - от създателя на "Money Heist" и "Кеят"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024