Холивудският режисьор Майкъл Ман потвъди, че снима прикуъл/сикуъл на култовия филм "Жега".

В класиката от 95-а участват двама от най-великите актьори на нашето време, Ал Пачино и Робърт Де Ниро, в пика на славата и силите си.

В оригиналния филм Де Ниро влиза в ролята на банковия обирджия Нийл Макколи, а Пачино - в тази на Винсент Хана, един от най-добрите полицаи и ръководител на отдел "Убийства".

След нагъл банков обир Винсент попада на следите на елитна престъпна група, занимаваща се с обири, в които залогът е огромен. Ръководител на групата е Макколи. В търсене на поредната си „жертва“ Винсент зарязва напълно личния си живот, посвещавайки се на това, което може най-добре – да гони лошите.

След като режисира Жега, Ман написа роман, чието действие се развива преди и след събитията от филма.

Самият Ман впоследствие е написал роман, чието действие се развива преди и след събитията, описани в "Жега". Намерението си да напише продължение на култовата история той разкри още пред време, и ето, че то вече е факт.

Прочети повече на: https://woman.bg/art-box/al-pachino-timuti-shalame-tryabva-da-izigrae-moeto-po-mlado-az-v-zhega-2.80138.html

Наскоро в интервю с Марк Марон по WTF Podcast, той разкри, че книгата вече се филмира. Той не разкри подробности, но потвърди слуховете, че феновете на "Жега" ще видят друг поглед към историята.

В него ще видим историята на детектив Хана, Нийл Макколи, Крис Шихерлис (Вал Килмър) и Нейт (Джон Войт) в два различни времеви периода: подход, който познаваме от Кръстникът: втора част.

По-късната времева линия проследява събитията 7 години след края на оригиналния филм, докато прикуълът ще покаже как различните герои са стигнали до местата, на които ги гледахме през 1995-а.

"Винаги съм искал да вляза в животите на тези момчета преди първия филм", казва Ман. "И да намеря начин да вкарам миналото им в настоящето от първия филм", добавя той.

"Очевидно оригиналният каст няма да се завърне", казва още режисьорът, "Обичам тези момчета, но те трябва да са 6 години по-млади от ролите си в "Жега".

Ман разкрива и една интересна подробност от първия филм: иконичната сцена с вечерята на Пачино и Де Ниро е заснета само веднъж, без нито една репетиция преди това.
"Тогава решихме, че искаме само да проговорим сцената и директно да я снимаме. Исках да снимам с две камери като ползвахме трета камера, която да снима профилите на актьорите, но снимките от нея не влязоха във филма. Ако се загледате внимателно, ако Боб (Де Ниро) си разклати ръката леко, точно в средата на диалога им, Ал прави деликатно движение, за да я парира, защото сменя позицията си така, че да е по-близо до оръжието си", казва още Ман.

Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море