Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната кампания днес в Пловдив с послание за "нормални европейски доходи, нормално европейско правосъдие, нормално европейско образование, нормално европейско здравеопазване, нормални европейски пенсии, нормални европейски улици, нормални европейски паркове и запазване на много красивата ни природа."

Начало на събитието бе поставено от Никола Минчев (ПП) и Йордан Иванов (ДБ), които са на първо и второ място в листата на обединението в Пловдив град.

На официалното откриване присъстваха и съмишленици на политическата формация от цялата страна.

Христо Иванов - откриване на предизборна кампания на ДБ и ПП

Свободата, не е дар. Защитава я всяко поколение. Днес ние сме тук, за да започнем пътя си към победата, но не за нас, а за България! Имаме ясен избор с номер 12.”, каза Христо Иванов.

"Това обединение прави този избор по-лесен от всички останали. Много е лесно да гледаме на него като на пореден парламентарен вот - като нещо досадно, нещо безсмислено. Това не е вярно. Днес ние имаме ясен избор - с номер 12. Имаме ясен инструмент за това България да
тръгне най-сетне напред и да излезе от това блато.", продължи Иванов.

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков постави акцент върху обединението не само между партиите, но и между политици и граждански каузи. „Обединен българският народ може да постигне всичко", обобщи той.

„България има нужда от концентрацията на демократичните сили и ние сме заедно! Сигурен съм че на 2 април ще сме първа политическа сила!“, допълни Атанас Атанасов.

Думата взеха и съпредседателите на „Зелено движение“ Добромира Костова и Владислав Панев, формулирайки политическата си цел като постигането на "подредена, зелена и успешна държава".

Асен Василев - откриване на предизборна кампания на ПП и ДБ

Всеки път, когато сме гледали към бъдещето, сме успявали, всеки път, когато сме гледали в миналото, сме стигали до национална катастрофа.“, допълни и Асен Василев.

В словото си съпредседателят на „Продължаваме промяната Кирил Петков изброи и великите българи, извървели пътя от учредяването на независима българска екзархия през саможертвите на Левски и Ботев, Априлското въстание, боевете при Шипка, Съединението и обявяването на независимостта. „Всички тези велики българи не са чакали да дойде спасител. Те са знаели, че ако не застанем рамо до рамо и сами не се бием за нашата свобода, тя никога няма да дойде.

Обединението на политическите партии вече включва и двете земеделски партии - БЗНС и “Обединени земеделци”, а в книгата на каузите са се подписали над 70 граждански организации.

Всички те казаха “Имаме обща кауза - европейска България”, заяви Кирил Петков.

Той изброи и основните приоритети пред коалицията:

  • България в Шенген и еврозоната още тази година;
  • Инвестиция от над 50 милиарда лева в регионите в следващите няколко години - половината от тях в Северна България, половината - в Южна. Подкрепа за малкия и средния бизнес и изравняване на разликата в доходите между София и останалата част от страната.
  • Малките и средни ферми да са национален приоритет - България да спре да внася традиционна българска продукция като домати, месо, яйца, мляко и да стане отново нетен износител.
  • България да има независима и евтина енергия, без зависимост от големи доставчици. Всяко българско семейство да има достъп до нормално европейско образование и нормално европейско здравеопазване.

"Без спасители ние ще постигнем всеки българин да може да има един нормален европейски живот. Има как - с номер 12”, завърши Кирил Петков.

Листите за 16 МИР - Пловдив град: Кои са кандидатите за депутати на Избори 2023


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ предложи храна в замяна на оръжия, твърди САЩ

12:06 - 31.03.2023

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023

"Тренд": Не е ясно кой ще победи на изборите и кой ще е трети, но БСП е със сигурност пета

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в битката за първото място, а ДПС и "Възраждане" в тази за третото

09:30 - 31.03.2023

„Фикосота“ инвестира €5 млн. във високотехнологична линия за хартиени продукти

Пазарът на тоалетна хартия в България се оценява на над 121 млн. лв., като през последната година бележи ръст от 22%

09:24 - 31.03.2023