Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ откри предизборната кампания днес в Пловдив с послание за "нормални европейски доходи, нормално европейско правосъдие, нормално европейско образование, нормално европейско здравеопазване, нормални европейски пенсии, нормални европейски улици, нормални европейски паркове и запазване на много красивата ни природа."

Начало на събитието бе поставено от Никола Минчев (ПП) и Йордан Иванов (ДБ), които са на първо и второ място в листата на обединението в Пловдив град.

На официалното откриване присъстваха и съмишленици на политическата формация от цялата страна.

Христо Иванов - откриване на предизборна кампания на ДБ и ПП

Свободата, не е дар. Защитава я всяко поколение. Днес ние сме тук, за да започнем пътя си към победата, но не за нас, а за България! Имаме ясен избор с номер 12.”, каза Христо Иванов.

"Това обединение прави този избор по-лесен от всички останали. Много е лесно да гледаме на него като на пореден парламентарен вот - като нещо досадно, нещо безсмислено. Това не е вярно. Днес ние имаме ясен избор - с номер 12. Имаме ясен инструмент за това България да
тръгне най-сетне напред и да излезе от това блато.", продължи Иванов.

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков постави акцент върху обединението не само между партиите, но и между политици и граждански каузи. „Обединен българският народ може да постигне всичко", обобщи той.

„България има нужда от концентрацията на демократичните сили и ние сме заедно! Сигурен съм че на 2 април ще сме първа политическа сила!“, допълни Атанас Атанасов.

Думата взеха и съпредседателите на „Зелено движение“ Добромира Костова и Владислав Панев, формулирайки политическата си цел като постигането на "подредена, зелена и успешна държава".

Асен Василев - откриване на предизборна кампания на ПП и ДБ

Всеки път, когато сме гледали към бъдещето, сме успявали, всеки път, когато сме гледали в миналото, сме стигали до национална катастрофа.“, допълни и Асен Василев.

В словото си съпредседателят на „Продължаваме промяната Кирил Петков изброи и великите българи, извървели пътя от учредяването на независима българска екзархия през саможертвите на Левски и Ботев, Априлското въстание, боевете при Шипка, Съединението и обявяването на независимостта. „Всички тези велики българи не са чакали да дойде спасител. Те са знаели, че ако не застанем рамо до рамо и сами не се бием за нашата свобода, тя никога няма да дойде.

Обединението на политическите партии вече включва и двете земеделски партии - БЗНС и “Обединени земеделци”, а в книгата на каузите са се подписали над 70 граждански организации.

Всички те казаха “Имаме обща кауза - европейска България”, заяви Кирил Петков.

Той изброи и основните приоритети пред коалицията:

  • България в Шенген и еврозоната още тази година;
  • Инвестиция от над 50 милиарда лева в регионите в следващите няколко години - половината от тях в Северна България, половината - в Южна. Подкрепа за малкия и средния бизнес и изравняване на разликата в доходите между София и останалата част от страната.
  • Малките и средни ферми да са национален приоритет - България да спре да внася традиционна българска продукция като домати, месо, яйца, мляко и да стане отново нетен износител.
  • България да има независима и евтина енергия, без зависимост от големи доставчици. Всяко българско семейство да има достъп до нормално европейско образование и нормално европейско здравеопазване.

"Без спасители ние ще постигнем всеки българин да може да има един нормален европейски живот. Има как - с номер 12”, завърши Кирил Петков.

Листите за 16 МИР - Пловдив град: Кои са кандидатите за депутати на Избори 2023


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024