ПП поиска отлагане на срещата с Мария Габриел и създаде смут в ГЕРБ Снимка: © Булевард България

"Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха отлагане на срещата с кандидата на ГЕРБ за премиер Мария Габриел.

Причината: отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев от България на 11 май, деня, в който ГЕРБ предложиха да организират всички разговори с парламентарните групи (с изключение на "Възраждане", за които покана не беше обявена).

От пресцентъра на ПП-ДБ обявиха в сряда вечер, че срещата с Габриел "се премества за петък, 12 май, късния следобед" - "за да могат да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев".

Тази информация обаче беше отречена от страна на ГЕРБ, които заявиха, че ще очакват представителите на групата още утре в 10 ч.

"Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 НПО има лидери, които са в България и могат да участват в срещата, която първоначално приеха", репликират от пресцентъра на ГЕРБ.

В четвъртък са насрочени и разговори на Мария Габриел с ДПС, БСП и "Има такъв народ". Двамата съпредседатели на ПП се намират в Чехия по повод форум по отбраната - пътуване, което беше анонсирано днес.

Очаква се първият мандат да бъде връчен на Габриел в понеделник, 15 май.

Все още не е ясно дали ГЕРБ ще успее да събере парламентарно мнозинство и с какви кандидати за министри. От ПП-ДБ запазиха позицията си, че няма да подкрепят управление с мандат и участието на представители на ГЕРБ в изпълнителната власт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024