Правителството на Кирил Петков е назначило 9 нови областни управители на заседанието си на 5 януари. Всички те са от квотите на „Демократична България“ и БСП, съобщи началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Смени на властта има в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

През следващите дни ще бъдат назначени нови областни управители и в останалите области. Те ще са от квотите на другите две партии в коалицията – мандатоносителите „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

За областен управител на Пловдив е назначен Йордан Иванов от „Демократична България“. Той е юрист и досегашен зам.-председател на Общинския съвет в града. Завършил е право в Нов български университет и има адвокатска кантора, която се занимава с чуждестранни инвеститори, търговско и корпоративно право. Сега заменя на новия си пост Ангел Стоев.

Катя Панева от ДБ е новият областен управител на Хасково, като сменя Минко Ангелов. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията, има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общини. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“ за улесняване на българите в чужбина да станат част от изборния процес.

Людмила Илиева от коалицията поема поста във Велико Търново от Георги Гугучков. Тя е юрист с над 20-годишна практика в гражданското право. Втори мандат е общински съветник в Горна Оряховица.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов от ДБ. Той е адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от 2015 г. е общински съветник в местния парламент. Заменя на новия си пост Огнян Михайлов.

От БСП не са обявили имената на областните управители от своята квота, които ще поемат постове в Бургас, Благоевград, Добрич, Смолян и София-област.

Според БНР - Стойко Танков, който е областен лидер на БСП в Бургас, става областен управител на мястото на Мария Нейкова.

За поста на бизнесмена Стефан Сабрутев в Смолян се спряга водач​ът на местната листа на „БСП за България“ на последните избори Емил Хумчев. Той беше председател на Общинския съвет в Златоград.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката