Преговорите между актьорите и студията в Холивуд се разпаднаха. Стачката продължава Снимка: © Getty Images

Преговорите между холивудските студия и профсъюза на актьорите SAG-AFTRA са прекратени, след като двете страни отново не успяха да постигнат съгласие. Това уби всякакви надежди, че тримесечната стачка на актьорите ще приключи скоро.

Представителите на студията казаха, че разликата между двете страни е твърде голяма, за да си струва преговорите да бъдат продължени на този етап. Актьорите имат редица изисквания, включително по-високо заплащане и гаранции при използването на изкуствен интелект.

Гилдията стачкува от юли насам. Миналата седмица профсъюзът възобнови преговорите със студиата, след като Гилдията на американските сценаристи (WGA) постигна споразумения с тях и прекрати стачката си.

Сделката със сценаристите породи надежди за бързо разрешаване на проблема с актьорите, но това изглежда няма да се случи.

"След смислени разговори стана ясно, че пропастта между студията и SAG-AFTRA е твърде голяма и разговорите вече не ни водят в продуктивна посока", заяви профсъюзът AMPTP, който представлява Netflix, Disney и други медийни компании.

В писмо до членовете си Гилдията на актьорите заяви, че е преговаряла "добросъвестно" със студиата, "въпреки че миналата седмица те представиха оферта, която шокиращо струваше по-малко, отколкото предложиха преди началото на стачката".

"С дълбоко разочарование съобщаваме, че изпълнителните директори на индустрията са се оттеглили от масата за преговори, след като отказаха да засегнат последното ни предложение", заявиха преговарящите от профсъюза.

Един от спорните въпроси е искането на SAG-AFTRA за дял от приходите от стрийминг, предоставяни като бонус на членовете на актьорския състав. AMPTP заяви, че предложението "би струвало повече от 800 млн. долара годишно, което би създало непосилна икономическа тежест". Гилдията на актьорите обаче смята, че сумата е преувеличена и обвини студията, че водят "тактика на тормоз".

Не е постигнато и съгласие по отношение на защита от употребата на изкуствен интелект. По въпросите за по-високо заплащане студията са предложили същите условия като преди, но SAG-AFTRA ги е отказала.

Провалените преговори означава, че производството на филми и сериали в Холивуд ще продължи да бъде спряно за неопределено време. След края на стачката на сценаристите, на американския екран се върнаха вечерните токшоута. Но без актьори производството на сценарни предавания и филми остава блокирано.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024
Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024