Премиерата на втората част на "Dune" се отлага и няма да е тази година

Премиерата на дългоочакваното продължение на сагата "Dune" (Дюн) се отлага и вместо тази есен ще излезе чак през март 2024 г. Това съобщава холивудското издание "Deadline".

Причината за това са продължаващите стачки на сценаристите и актьорите в Холивуд. Заради нея актьорите нямат право да рекламират филмите, в които са участвали. Това би означавало, че звездният актьорски състав на "Dune", в който влизат Тимъти Шаламе, Зендея и Флорънст Пю няма да дава интервюта за медиите и да популяризира високобюджетния филм.

Заради промяната друг проект, планиран с премиера за 14 март, ще бъде изместен с един месец назад - филмът "Годзила х Конг: Новата империя" сега ще излезе на 12 април.

Междувременно от продуцентската компания Warner Bros не планират да правят промени относно премиерите на останалите си заглавия тази есен, сред които са "Wonka" (на 15 декември), "Aquaman and the Lost Kingdom" (на 20 декември) и "The Color Purple" (25 декември).

Първата част на "Dune" спечели шест Оскара и беше един от най-печелившите филми с с 402 млн. долара. Продължението има потенциала да превърне историята в успешен франчайз, а за целта продуцентското студио се нуждае от младия си актьорски състав, които да го популяризират.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024