Превеждаме пари от телефон към платежни карти в Европа

Изпращането на пари към банкови карти от мобилно приложение вече е достъпно и в България. Услугата е нова за нашия пазар, като бе активирана по-рано тази година и предстои да набере голяма популярност, категорични са анализаторите.

Преводите към карти на физически лица чувствително се различават от алтернативните начини за изпращане на пари – банкови и p2p преводи например. Те са определяни като следващ етап в еволюцията на всекидневните разплащания, на която сме свидетели в последните години.

Прехвърлянето на суми между потребители става все по-бързо и лесно. Вече няма значение дали изпращащият и получаващият превода са клиенти на една и съща банка или мобилно приложение. Дори не е важно дали са от една и съща държава. Условията за превод чрез новата услуга са само две: получателят да има платежна карта Visa, издадена в Европейската икономическа зона, а изпращащият да въведе номера ѝ в дигиталния портфейл iCard.

Най-често хората избират този тип плащания, когато искат преводът да пристигне бързо – за секунди. Друго предимство е, че сума може да бъде изпратена по всяко време на денонощието, всеки ден, от всяка точка на света, т.е. отпадат ограниченията, свързани с работното време на банките. Несъмнено удобство е и наличността на услугата на iCard за цялата Евроейска икономическа зона, а не само за България.

Мигновените трансфери към карта се изпълняват след няколко докосвания на екрана на телефона. Те са предпочитани при разделяне на сметки в заведения, погасяване на задължения (включително по кредитни карти), изпращане на преводи към близки и приятели и др.

За момента има само една финансова институция в страната, която предлага директни преводи към платежни карти, независимо в коя държава в Европейската икономическа зона и от коя финансова институция са издадени. Това е дружеството за електронни пари, което стои зад безплатния дигитален портфейл iCard. Паричният превод към която и да е дебитна, кредитна или предплатена карта Visa в Европа е възможен благодарение на сътрудничеството на iCard и Visa.


Текстът е в партньорство с iCard и Visa.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Джордж Клуни снима адаптация на френския шпионски сериал "Le Bureau des légendes"

Един от най-добрите френски сериали започва нов живот

17:07 - 07.02.2023

Джон Малкович като Мерелин Монро и Салвадор Дали в "Квадрат 500"

„Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ ще краси софийската галерия съвсем скоро

16:45 - 07.02.2023

Украйна назначи нов вътрешен министър и нов ръководител на СБУ

Кадровите смени в правителството на Украйна продължават

16:00 - 07.02.2023

Властта се изненада, че храните поскъпват с до 30% между склада и витрината

Служебният кабинет ще наблюдава, но няма да се меси в ценообразуването

15:43 - 07.02.2023

8 подаръка за Свети Валентин

Облечени в любов. Към себе си.

15:14 - 07.02.2023

Руска пропаганда във варненско училище? По следите на "научна" конференция с Митрофанова

Ученици е трябвало да присъстват на конференция с участието на Митрофанова. Малко след което събитието потъва в мистерия.

14:40 - 07.02.2023