В днешно време въпросът ‘‘Как си?“ се задава като на автоматичен режим. Отговорът му също е по инерция. Не, че е нужно да се обясняваме на хората, когато не ни идва музата. Това е запазено само за близки приятели. Когато отговаряме пред себе си обаче си дължим максимална искреност.

Знаем кои са задължителните аспекти от физическа гледна точка, също и че когато не ги спазваме и психиката ни започва да куца.

За да сме добре, без някой да ни пита и без изобщо да се чудим добре ли сме, можем да си самопогнем. Един от най-лесните начини е да планираме и следим активността си. Ако сте го пробвали и/или ви се струва скучнo ДЗИ са разработили приложение, с което това става под формата на игровизация.

В kaksi виждате какво правите или трябва да направите, информирате се относно хранене и тренировки, планирате активността си и трупате точки, с които може да се поглезите в реалния живот. Най-хубавото е, че всичко е на едно място. Сбогом 15 отворени таба, календар, аларми и поне още 2 приложения.

Ето какви са по-конкретните, направили ни впечатление, от приложението.

Приятен интерфейс

Ако следите сайта ни сте забелязали, че ценим естетиката в света на модата, дизайна и архитектурата. В дигиталните продукти няма как да не оценим и подходящото минималистично лого и приятния интерфейс.

Регистрацията е бърза. Преди да усетим вече избираме коса на аватара си.

Мотивира те да бъдеш активен

Точките, които печелите с активността си, се наричат ‘‘ДЗИ Перли“. Трупате ги чрез тренировки, отгаварянето на въпроси във викторините и попълването на здравна информация, която би могла да се използва за ваша помощ.

В магазина наградите варират от спортна екипировка до гурме супи или услуги, свързани със здравето.

Какво по-добро от това хем да се грижим за себе си, хем да се наградим с нещо качествено.

kaksi, приложение, дзи, интерфейс, новини, отстъпки,

В случай, че ви стане твърде удобно, не се притеснявайте, умният алгоритъм веднага ще влезе в ролята на треньор и ще ви постави нови цели за достигане.

Ако често ходите на планина, ще бъдете очаровани, че kaksi измерва и преминатата денивелация (разликата в морското равнище). Това е показател, който винаги е любопитен за планинари.

,,Изпробвах опцията при първа възможност. Малко след като инсталирах приложението, бяхме планирали да се качим до Тевно езеро, тръгвайки от хижа Безбог. Преход, при който денивилацията е малко над 400 метра. Възможността да следя докъде сме стигнали с изкачването направи по-лесно планирането на почивките и определянето на темпото, с което да се движим.“, споделя и един от нашите колеги, който вече активно ползва Kak si.

Как си - приложение на ДЗИ

Снабдява с полезна информация и следи да не я забравяме

Приложението има подбрана научно-обоснована информация за хранене, тренировки и психично здраве. В секция „Новини“ можем да открием текстове като „Колко често трябва да тренираме за резултати?“, „Какво значи да се храним здравословно?“ и „Започни да се наспиваш – всичко най-важно за съня“.

Това, че приложението понякога тества знанията ни чрез с викторини, помага за трайното запомняне на информацията, а същевременно ни носи и допълнителни ДЗИ Перли, които можем да вкараме в обръщение в магазина.

Бърз достъп до здравни услуги

Kaksi е свързано с платформата SuperDoc, в случай, че ни се наложи да запазим час за преглед при лекар или консултация. В SuperDoc докторите имат рейтинг, свободните им часове се виждат и всичко е наистина такова, каквото трябва да бъде, за да е удобно.

Услугата SOS също би била полезна, ако изпаднем в инцидентна ситуация. Изисква се само да попълним здравната си карта, в която посочваме кръвна група, какви алергии и заболявания имаме и дали приемаме лекарства. С натискането на бутона SOS, всички тези данни се изпращат на предварително избрани от нас спешни контакти, като могат да се окажат животоспасяващи. Това е важна отличителна черта на kaksi в сравнение с други приложения от този тип. Все пак е на застрохователя ДЗИ.

Можем да кажем, че kaksi е завършено приложение, направено с мисъл. Мотивира ни да повишим физическата си активност и да поддържаме дисциплина, същевременно ни снабдява с ценна информация.

Вероятно пак няма да се замислим, когато някой ни пита „Как си?“, но поне в отговорът „Добре“ ще има по-висока доза истина.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024
Текстове от партньори

Kaufland спестява над 11 млн. кг. хранителни отпадъци

10:38 - 26.04.2024
Кино и сериали

Игра на сериали или защо вече нямаш нужда от паролата на гаджето си

С ТВ план от А1, сами дирижирате сърфирането из различни абонаменти за стрийминг и развлекателни дигитални услуги

10:37 - 26.04.2024
Важно днес

За Борисов всички възможности за разговори с ПП-ДБ са "счупени"

Борисов не изключи следващият парламент да е в различна конфигурация заради участието на Ваня Григорова във вота

10:10 - 26.04.2024