Приложението Smart POS превръща мобилния телефон в ПОС терминал Снимка: © PostBank

Smart POS by Postbank е новото мобилно приложение на Пощенска Банка, предназначено да улесни дигиталните плащания за малкия бизнес в България. То е създадено в партньорство с Vivacom и дава възможност на малки и средни предприятия да преминат към безконтактни разплащания.

Приложението превръща мобилния телефон в ПОС терминал

Smart POS дава възможност да се приемат лесно и удобно плащания с карти Mastercard и VISA, включително дигитализирани карти, директно на мобилен смартфон. По този начин приложението елиминира нуждата от закупуване, инсталиране и поддържка на допълнително ПОС устройство.

Smart POS има удобен интерфейс и функции, които правят дигиталните плащания достъпни за всички. За да се гарантира високо ниво на сигурност и бързина при всяка трансакция, се прилага технологията, използвана при EMV чип картите. Това позволява лесно, удобно и надеждно клиентите да управляват своя бизнес - навсякъде и по всяко време.

Настоящата кампания за „Smart POS by Postbank" се реализира с подкрепата на картовите организации. Включително и на международния опит на Mastercard, като лидер в технологичните решения за картови разплащания и подпомагането на дигитализацията и конкурентоспособността на малкия бизнес в България. Това е и част от стратегията на Mastercard да включи 50 милиона малки и средни предприя по света в дигиталната икономика до 2025 г.


С какви телефони работи Smart POS

Smart POS работи с всички смартфони, които имат вградена NFC технология и операционна система Android. Такива устройства са част от портфолиото на Vivacom. През 2023 година телекомът представи първия достъпен Vivacom 5G смартфон с NFC функционалността, която позволява дигитални разплащания.

От Vivacom вярваме, че мобилното приложение Smart POS на Пощенска банка ще даде възможност на местните предприемачи да са по-ефективни, като им предостави инструментите, от които се нуждаят, за да приемат лесно и бързо дигиталните плащания. Vivacom работи целенасочено за развитието и подпомагането на малкия и среден бизнес. За четвърти път в рамките на 2 години ние провеждаме кампанията „Бизнес Великани“, в която разработваме цялостни телеком оферти и решения, предназначени за този сегмент от клиенти”, каза Мартина Кръстева, Старши мениджър „Продукти и услуги“ във Vivacom.

„Ние бяхме първата банка в България, която чрез Smart POS by Postbank предложи лесно и удобно решение за безконтактни разплащания на всеки търговец. Иновативната услуга допринася за ефективното развитие, както на микро и малки търговци, така и на големи компании, които управляват бизнеса си „в движение“.", коментират от Пощенска банка.

Със Smart POS by Postbank се спестяват разходи за инсталиране и поддръжка на ПОС терминали. Избягват се и рискове от повреда на тези устройства и свързаната с това временна невъзможност за осъществяване на безконтактни плащания. Като лидер в своя сектор вярваме, че съвместната ни работа с водещ бранд като Vivacom е логична стъпка към едно успешно партньорство.“, допълват от финансовата институция.

Партньорството между Vivacom и Пощенска Банка очаква да донесе ново удобство и ефективност за малкия бизнес, като популяризира и направи дигиталните плащания по-достъпни и лесни за ползване. Чрез използването на мобилното приложение Smart POS by Postbank търговците могат да станат по-конкурентоспособни в дигиталния свят.

Повече информация относно приложението и как може да бъде от ползва от малките бизнеси, може да намерите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024