Пристрастяващо ли е купуването на бельо и най-честите грешки на жените

Bra Studio, или преди Bra Clinic, са на българския пазар от 8 години и са спасение за много жени с нестандартни форми, когато става дума за бельо. Създателка на концепцията на магазините е полякинята Изабела Сакутова. Тя е международен експерт по бра фитинг, което означава намирането на правилното бельо, в зависимост от размера и разположението на бюста, така че то да е и красиво, и удобно. Отскоро българският магазин предлага и новаторска онлайн бра фитинг консултация. Как да определим размера си, кои грешки да не допускаме и какво е модерно това лято - говорим си по тези въпроси с екипа на Bra Studio в Парадайз.


Измислихте онлайн консултирането като част от адаптацията към Covid-19 или е по-стара концепция?

Изабела Сакутова, която е основател на Bra Studio, прави онлайн консултации в Полша още от 2013 година и то - много успешно. Полякините са много освободени и отворени в това отношение, въпреки че са по-консервативни в моделите и кройките на банските. Опитахме да въведем тази услуга и в България преди години, но българските дами като че ли са по-недоверчиви към всичко ново, особено онлайн. Благодарение на това, че имаме вече опит, ни беше много лесно бързо да възобновим услугата при появата на риска за здравето и ограниченията, които ни наложи COVID-19.

Нашите марки са европейски - Marlies Dekkers е холандски бранд, Panache е английски. Нещо интересно е, че българският пазар и бразилският са единствените, на които дамите търсят стрингове и дори имаме запитвания за модели, които искаме да произведат специално за нас.

Свенливи ли са българките?

Не, никак, но не обичат да им се влияе на мнението. Но редовните ни клиенти - тъй като сме вече 8 години на пазара - знаят концепцията на Bra Studio не просто жената да си купува бельо, а правилното бельо като размер и кройка за нея.

Редовната ни клиентка познава консултацията, която ние правим и с желание се възползва от съветите ни.

Консултацията не включва само физическото определяне на размера. Тя е в няколко стъпки, създадени от Изабела, която има повече от 15 години опит в този бранш и този сектор и постоянно надгражда с обучения. Самата тя е консултант на Panache като една от първите им клиентки с малка подгръдна обиколка и голям тежък бюст.

Може ли да се каже, че помагате и психологически на хората? Женските гърди са повод за много комплекси.

Да, определено. Нашата консултация не е само определяне на подгръдна обиколка и чашка. Тя включва и как да сложиш сутиена, да носиш презрамките на определена дължина, че при купуването на сутиена е необходимо да го закопчееш на първата закопчалка, защото с носенето той се отпуска и трябва да имаш вариант да го прибираш.

Най-важно при избора на модел е подгръдната обиколка да е стегната стабилно около гръдния кош, за да осигури нужната подкрепа.

Сутиенът не се вижда, но той е част от аутфита и ние наложихме тенденция, че той не трябва да е само бял, бежов и черен, а цветен и дори да се вижда. Най-честите грешки, които допускат жените, са прекалено малка чашка (гърдите преливат, а банелът лежи върху гърдата и създава проблеми), презрамките са много отпуснати, коланът на сутиена е прекалено хлабав и се премества нагоре, без да дава подкрепа и оформяне на бюста.

Бра фитингът си е концепция, която е полезна за жената. Правилно подбраният сутиен не носи само удобство и идеална линия, но и кара жената да ходи по-изправена, да изглежда и да се чувства по-сигурна в себе си. Много дами наистина имат множество комплекси свързани с гърдите си и поради ограничената откъм размери оферта в повечето магазини за бельо, мислят, че проблемът е в тях и нещо не е наред с гърдите им.

Благодарение на това, че ние имаме марки, които предлагат широка гама от размери - марка Panache има обиколки от 60 до 105 см и чашки от D дори до К, сме били свидетели на множество сълзи от щастие и изблици на радост. Не случайно мотото ни е: „Дойдох за нов сутиен, открих новото си АЗ.“

Как минава онлайн консултация, жените, предполагам, трябва да си пуснат камерата?

Да, жената трябва да има камера, шивашки метър, въпреки че имахме и случай с рулетка. Масово не се знае, че не чашката е важното при размера, а подгръдната обиколка, защото тя носи тежестта на гърдите. 80% от ефективността на сутиена идва от подгръдната обиколка, а 20% от презрамките.

Когато се свържем онлайн с клиентката я молим да остане първо с нейния сутиен - този, който ѝ е най-удобен и комфортен, след това обяснявам как трябва да стои правилно сутиена, дали има грешки при нейния и на какво трябва да обърне внимание. След това тя сама си измерва подгръдната обиколка – стегнато, но комфортно, след това мери най-изпъкналата част на бюста. На база на опита, който имаме и наблюденията ни от видео разговора, ние определяме чашката и обиколката.

Накрая идва изборът на кройката, ние показваме подходящите модели, обясняваме характеристиките - материя, дълбочина на банел, презрамки, мека или твърда чашка. Преди масово например се предпочиташе твърда чашка, особено когато жените са с по-голям бюст, а всъщност нашите сутиени с мека чашка са много удобни и дават същата подкрепа. Те стоят по-добре, дават натурална форма на гърдите, не запарват, не дават допълнителен обем.

Предполагам, най-трудно ви е да убедите една жена, че нещо не е за нея, а друго е, когато тя вече е направила своя избор?

След като пробва, тя сама се убеждава. Удобството и естетиката трябва да вървят заедно.

Има ли жени, които се пристрастяват към бельото си?

Има, да. Marlies Dekkers е марка за дизайнерско бельо и тя води до пристрастяване. Имаме клиенти, които искат да имат всеки един модел. Докато Panache е създаден за жени с по-голям бюст, то Marlies Dekkers е дизайнерско бельо. Марлис е дизайнер само на бельо. Този бранд има много добри кройки и материи от висок клас. При него бельото е мислено, за да бъде показвано. Много жени идват и за стайлинг идеи - за тази рокля какъв сутиен е подходящ.

Какви грешки допускат жените с бельото си?

Най-честата грешка е прането в пералня. Това е голям грешка, защото пералнята накъсва самите влакна и нарушава еластичността на бельото. Еластичните нишки се късат, подкрепата пада и се намалява животът на сутиена. Много жени мисля, че програмата за ръчно пране е щадяща, но това не е така - самото удряне в барабана е проблематично.

Какво е модерно това лято?

По-различните неща. Имаме доста ретро модели с висока талия, райета. От тази година внасяме една самоприлепна лента за гърди - Booby Tape, която е с лепило, поддържа бюста и оформя деколтето, ако сте с дълбоко деколте или гол гръб. Лентата е австралийска, използват я световни звезди като Ким Кардашиан. Търсят я много, дори и за бански, защото е водоустойчива. Лентата не е просто тиксо, тя е много еластична и се разтяга заедно с кожата.

Вие имате най-добрите сутиени за спорт и аз лично така ви открих.

Да, спортният ни сутиен Panache Sport е печелил няколко награди за най-добър спортен сутиен на годината. Всеки сезон има актуална колекция, сега новият модел e сив с денимов десен. Хубавото е, че нашите спортни сутиени не са просто бюстиета, които сплескват гърдите заедно, не дават максимална подкрепа и водят до изпотяване и запарване между гърдите. Чашките на Panache Sport обгръщат всяка гърда отделно, давайки по-добър контрол върху движението им и красива натурална форма на бюста. Самият банел е потопен в силикон, за да не се усеща, но го има и без банел.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024