Снимка: © Getty Images

Ако не сте успели да влезете в своя Gmail профил или да си пуснете видео от YouTube, проблемът не е бил само при вас. Малко след 13:30 ч. българско време се появиха проблеми със сървърите на Google, по-голяма част от които бяха отстранени към 14:30 ч.

При вписване в Gmail се появяваше временна грешка №500, което означава проблем със сървърите. От компанията обясниха, че са "наясно" със случващото се, но все още не са дали разяснение каква е причината за този срив. 

"Услугите вече са възстановени за някои потребители и очакваме решение за всички в близко бъдеще“, съобщи Google в понеделник сутринта американско време. "Моля, обърнете внимание, че тази времева рамка е ориентировъчна и може да се промени".

Търсачката на Google продължи да работи в този период, но достъп до Google Drive нямаше.Google Play и Google Classroom, в която повечето български училища провеждат онлайн обучение, също не зареждаха.

Според специализирания сайт Downdetector – над 31 хиляди души са докладвали за проблем с Gmail около 13:40 ч. наше време. 80% от тези случаи са свързани с неуспех при вписването, а 13% от хората нямат достъп до уебсайта. 6 на сто не могат да получават съобщения.

Над 104 хиляди са отчетените проблеми с YouTube, като в 47% от случаите няма достъп до сайта, а в 44 на сто от тях видеата не зареждат.

Проблеми са били докладвани основно в Европа, но също така в Австралия, на източното крайбрежие на САЩ и в части от Африка, Азия и Южна Америка.

Преди няколко дни, в рамките на повече от четири часа, водещата платформа за съобщения на Facebook - Messenger, се срина и комуникацията през нея бе почти невъзможна задача.

Без съобщения: Messenger се срина за часове, обяснение няма


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина