Програмата на bTV след Нова година: Пауза на "Шоуто на Цитиридис" и край на "Карбовски: Втори план" Снимка: © https://www.facebook.com/shoutonanikolaos/

Вечерното шоу на Николаос Цитиридис ще излезе в продължителен отпуск през целия януари 2021 г., а предаването на Мартин Карбовски няма да бъде част от програмната схема на bTV занапред.

Първите по-значителни промени в ефира привидно съвпадат с идването на новите мениджъри на медията, но решенията са планирани още при предходното ръководство.

Очаква се в следващите седмици да бъде представена нова концепция за програмната схема на bTV, която ще бъде изработена от екипа на Христо Хаджитанев. Той пое управлението на дирекция "Програма" на мястото на Маргарита Александрова на 21 декември, в деня, в който Антон Хекимян замени Венелин Петков като ръководител на "Новините" на bTV.

Швехлак постави приоритети като модернизиране на програмата, по-разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всички канали от групата. В плана си Швехлак анонсира и намерения за създаване на "нови шоупрограми и повече локални продукции в праймтайма", като главната мисия на новото ръководство беше обръщането на тенденцията от периода на пандемията към по-малко инвестиции в съдържание и загуба на зрители.

"Шоуто на Николаос Цитиридис" ще слезе от екран за период от един месец в рамките на ваканцията между зимния и пролетния ТВ-сезон. Водещият и екипът му са в отпуск, а на мястото на продукцията ще се излъчва сериалът "Добрият доктор". Възможно е вечерното предаване да се завърне с нова концепция и в различен часови слот от 1 февруари 2021 г.

Дебютът на 25-годишния стендъп комик в едноименното шоу в ефира на bTV беше на 27 януари 2020 г. Телевизията заложи на Николаос Цитиридис в късния праймтайм, който почти 20 години беше "запазен" за шоуто на Слави Трифонов. Извънредните мерки около пандемията създадоха ограничения в начина, по който се снимаше продукцията, като публиката в студиото беше редуцирана.

Съботният слот, който досега се заемаше от "Втори план", ще показва повторения на предаването "Бригада Нов дом" от 2 януари 2021 г. Договорът на bTV с Карбовски изтича и няма да бъде подновен.

В началото на 2021 г. предстои да бъде представено и ново лице на всекидневния сутрешен блок "Тази сутрин" на мястото на Хекимян.

bTV изпраща година на значителни промени. 2020 беше белязана не само от сделката по продажбата на медийната група от CME на PPF Group, притежавана от чешкия предприемач Петр Келнер. Една от големите промени беше и обратът в данните за лидерството на bTV спрямо Nova в пийпълметричните изследвания след налагането на ГАРБ като единен доставчик на данни за рекламната индустрия.

Ръководството на медията, както и някои от най-големите рекламодатели, поискаха създаването на национален индустриален комитет и провеждането на търг за избор на пийпълметрична агенция, но до решение на този казус така и не се стигна преди края на годината.


Прочетете още:

Големите търговски вериги и AmCham призоваха за прозрачна ТВ пийпълметрия

NOVA се прехвърли на ГАРБ. Защо сега и какво може да означава?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Убиецът на 14-годишната Ваня е бил в България, но вече е извън страната

МВР коригира първоначалните си твърдения за Люпчо Палевски

20:04 - 05.12.2023
Важно днес

Васил Терзиев призова групите в СОС да надскочат тяснопартийните интереси и да изберат председател

В противен случай ключови проекти в София ще останат блокирани

19:52 - 05.12.2023
Важно днес

Четвърти опит: Борисов, Пеевски и Добрев ще спират дерогацията на "Лукойл" от 1 януари

Депутатът от ГЕРБ твърди, че е получил уверение за подкрепа и от Христо Иванов от ДБ

18:13 - 05.12.2023
Важно днес

Смяната в "Пирогов" е спряна след жалба на уволнения Валентин Димитров

Съдът остави директора на поста му въпреки решението на здравния министър

17:48 - 05.12.2023
Култура

37 държави ще се състезават на "Евровизия" 2024, но без България

За втора поредна година България няма да участва в "Евровизия"

17:06 - 05.12.2023
Култура

65 г. по-късно песен на Бренда Лий оглави класацията на Billboard с помощ от TikTok

78-годишната изпълнителка става най-възрастният човек, оглавявал класацията на Billboard

16:28 - 05.12.2023
Важно днес

Нов скандал с "Човек на годината" на БХК: Майката на покойната Даная отказа номинация

Още двама номинирани се разграничиха от организацията след отхвърлянето на

16:20 - 05.12.2023
Важно днес

Магистратите се опълчиха на всички промени в Конституцията за Инспектората

Радомир Чолаков напомни на магистратите, че не могат сами да решават кой да ги проверява

16:00 - 05.12.2023