Производителите на Oreo и Milka придобиха лидера сред кроасаните Chipita

Монделийз Интернешънъл - производителите на Oreo, Belvita, Milka и Toblerone - обявиха, че са завършили придобиването на Chipita Глобъл S.A., лидер в категория кроасани и печени продукти за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването ще позволи на Монделийз Интернешънъл да предложи широко портфолио от печени продукти в Европа, отговаряйки на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Сделката също така разкрива силен потенциал за иновации заради обединяването на емблематични марки на компанията като Cadbury и Milka с любимите марки кроасани като 7Days.

Продуктите на Chipita вече достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни.

„Бизнесът на Chipita е изграден от екип от невероятно талантливи хора. Очакваме с нетърпение да приветстваме нейните служители, обичани марки и наследство в Монделийз Интернешънъл, за да доразвием заедно стратегията си да станем глобален лидер в продуктите за похапване“, казва Винс Грубер - вицепрезидент и президент на Монделийз Европа. „Навлизането на Монделийз Интернешънъл в категорията кроасани и печени продукти чрез Chipita ГлобълS.A. ще допринесе за ускорен растеж на бизнеса в цяла Европа и ще спомогне за разширяване на нашето присъствие в ключови, бързо развиващи се централни и източни пазари“.

От 3 януари 2022 ще бъде създаден временен екип, който да управлява операциите на Chipita и който ще спомогне за процеса по интеграция. Временният управленски екип, който е балансирана комбинация от опитни лидери на Монделийз Интернешънъл и от Chipita Глобъл SA, ще бъде ръководен от Иво Найденов. Той е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години и е с дългогодишен опит на пазарите в Югоизточна Европа. Иво ще допринесе с широк спектър от опит в тази си роля, натрупан в продължение на дълга кариера в хранително-вкусовата индустрия, съобщават от Монделийз.

Новият временен главен изпълнителен директор е "развълнуван" да работи с Chipita за развитието на иновациите и създаването на "страхотни нови продуктови комбинации". "Това ни дава много нови възможност както да се учим един от друг, така и да растем заедно, създавайки нови перспективи и възможности за нашите служители и марки. Планираме да приемем Chipita Глобъл S.A. в Монделийз Интернешънъл по внимателен, отговорен и грижовен начин, с уважение към страхотния бизнес, изграден от служителите на компанията през последните 40 години".

Монделийз Интернешънъл (регистрирана на NASDAQ: MDLZ) дава възможност на хората да хапват правилно в повече от 150 държави в целия свят. С нетни приходи от приблизително 27 милиарда долара през 2020, Монделийз управлява бъдещето на продуктите за похапване с емблематични глобални и местни марки като бисквити OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone; бонбоните Sour Patch Kids и дъвките Halls и Trident.

Chipita е създадена в Гърция преди 40 години. Компанията е един от най-големите производители на солени и сладки продукти за похапване в Централна и Източна Европа, с приблизително 580 милиона долара приходи през 2020 г. С водеща позиция в производството на пакетирани кроасани и печени закуски, в портфолиото на компанията се включват емблематични марки като 7Days, Chipicao и Fineti. Определящо за компанията при вземането на решения е разработването и разширяването на портфолиото си от продукти на редица пазари чрез иновации и силни производствени възможности. Chipita разполага с 8 производствени завода с присъствие в над 50 страни и има повече от 5400 служители.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Политика

Кой ще прави избори или как ГЕРБ оглави почти всички районни избирателни комисии

В 26 от 31 комисии съставът е определен служебно от ЦИК - в полза на ГЕРБ и ДПС

11:03 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024