Прокуратурата е поискала от БНБ експертиза на пачките и кюлчетата от снимките с Борисов

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ да извърши експертиза на снимките с кюлчета и банкноти в евро, поставени в нощното шкафче на спалнята на Бойко Борисов.

Това твърди БНТ, като се позовава на своя информация от СГП. Досега държавното обвинение не даваше информация за това дали проверява съдържанието на чекмеджетата от снимките - изтичането на първите изображения стана още през лятото на 2020 г.

Тогава прокурорът от СГП Боряна Бецова обясняваше, че такива експертизи са едва ли не невъзможни, защото самите кюлчета и пачки не са на разположение на разследващите, а се виждат само техните снимки.

Пред "24 часа" тя казваше, че "нито един съд няма да погледне сериозно, ако се явим пред него и обявим, че инкриминираме пари и кюлчета злато, за които не знаем дали са истински".

Новият министър на правосъдието Надежда Йорданова обаче повдигна отново въпроса за бездействието на прокуратурата по случая с резиденцията на Борисов преди ден.

Тя напомни, че разследващите са отказали да зададат въпроса на бившия премиер коя е жената, направила снимките (т.нар. Мата Хари), макар че самият той казва, че знае коя е тя.

"Не беше направена експертиза дали гласът от разпространените записи е на Борисов, въпреки че независими експертизи доказваха това. В две постановления на прокуратурата бяха описани подробно всякакви други сведения, само и само да оправдаят липсата на експертиза", коментира Надежда Йорданова.

Разследването по случая беше спряно още преди година, тъй като прокуратурата не успя да установи кой е направил снимките в дома на Борисов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024