Насилникът на 18-годишната Дебора ще бъде съден по нови три обвинения Снимка: © Screenshot/БНТ

Районната прокуратура в Стара Загора повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев за насилието над 18-годишната Дебора Михайлова. Двете разследвания срещу него ще бъдат обединени и той ще бъде съден за принуда, нанасяне на средна телесна повреда по особено мъчителен за пострадалата начин, както и за закана с убийство. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата.

Новината идва малко след като по случая беше изготвена нова съдебномедицинска експертиза. Тя показва, че черепно-мозъчната травма на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било временно опасно за живота. Лекарите са установили, че опасността момичето да загуби живота си е била реална, а не предполагаема, а настъпването на смърт или оцеляването са били еднакво възможни.

На база тази експертиза, както и "извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, включително допълнителeн разпит на пострадалата, писмени доказателства" районната прокуратура е взела решението да повдигни нови обвинения срещу Георгиев.

Новата квалификация на едно от престъпленията е за това, че той е принудил момичето да претърпи нещо против волята ѝ, като е остригал част от косата й и употребил сила - удар с юмрук.

От държавното обвинение съобщават, че повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение "задържане под стража" по разследването за закана за убийство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024