Прокуратурата разпитва Борисов, Горанов и Арнаудова днес

Софийска градска прокуратура ще разпита днес председателя на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, ПР-а на партията Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Делото за изнудване от страна на тримата срещу Васил Божков е актуална тема вече повече от десет дни, след като на 17 март МВР задържа представителте на ГЕРБ, но ден по-късно те бяха освободени без обвинения. Прокуратурата отказва да ги разследва, като аргументира решението си с нарушения от страна на МВР, които бяха извършили ареста в режим на "неотложност".

Тези действия бяха посрещнати остро от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, които обвиниха прокуратурата в саботаж на разследването.

На 21 март прокуратурата внесе отново постановленията за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова. Показания по делото като свидетел ще даде и Васил Божков - процедура, по която също се водиха дискусии, тъй като от прокуратурата твърдяха, че нямат възможност да вземат сведения от него по видеоконферентна връзка. В крайна сметка обаче това се оказа възможно поне по няколко члена от закона.

Изгубени в закона: Може ли Божков да бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка?

Темата за пръв път не повдигната преди близо две години, когато обвиняемият собственик на "Националната лотария". публикува първите си твърдения, че е плащал на ГЕРБ по 20% от годишната печалба на хазартната си компания си срещу привилегировани законови промени в негов интерес. Божков твърди, че е бил заплашван от бившия премиер и бившия финансов министър да остане без бизнес, ако не отчислява милиони на година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024