Втори протест в памет на убитите младежи при катастрофата на бул. "Сливница" Снимка: © Screenshot

И във вторник се очаква граждани да излязат на протест в София, провокирани от тежката катастрофа, при която момче и момиче бяха убити на пешеходна пътека на бул. "Сливница".

Инцидентът стана малко след полунощ в неделя срещу понеделник. Тогава 18-годишен шофьор, който управлява своя "Форд", удря двамата пешеходци - 22-годишен мъж и 24-годишна жена, на пешеходна пътека. Те загиват на място, като колата е влачила момчето близо 300 метра.

Водачът на превозното средство има книжка от близо два месеца и половина. Той е дал доброволно кръвна проба, която да установи дали е употребявал алкохол или наркотици. Резултатите от тях се очакват. Все още не са готови и експертизите за това с каква скорост се е движил автомобилът при удара.

Заподозреният извършител е задържан в ареста за 72 часа, като съдът ще реши в сряда дали да бъде задържан за по-дълго.

Пред "Нова телевизия" говори бащата на загиналото момче Павлин Стоянов. Той сподели, че загиналите са планирали годеж и сватба.

"Заради всички вас съм тук. Помогнете. Не забравяйте тези две деца. Те толкова се обичаха. Предстоеше им годеж, сватба. И един от убийциите по пътищата ги лиши от всичко", разказа бащата.

Демонстрацията, планирана във вторник, ще е втората такава след инцидента. Вчера граждани се събраха на отсечката от бул. "Сливница", където е станала катастрофата. Те блокираха движението в продължение на близо час, като не пропускаха и градския транспорт.

Протестиращите настояват за промяна организацията и контрола на движението по този булевард и в картала изобщо, както и промяна на правилата за движение по пътищата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024