Протестиращи блокираха Прохода на Републиката за около час Снимка: © Facebook.com/otrovnototrio

Протестиращи за оставка на управляващия кабинет блокираха Прохода на Републиката. Това е втората акция за деня, свързана с автошествие, след като по-рано около 20 автомобила достигнаха до „Калотина“ и по пътя си блокираха движението към сръбската граница.

Шествието на "Хаинбоаз" обаче продължи малко над 1 час - от 17:40 до 18:50, когато демонстрантите са вдигнали блокадата, предаде кореспондент на bTV в региона.

Автошествие към сръбската граница: Протестиращите стигнаха до "Калотина"

Информацията за затварянето на „Хаинбоаз“ стана ясна от видео във „Фейсбук“, споделено от организаторите на протестите от „Отровното трио“. То бе качено от група в социалните мрежи, носеща наименование "Стара Загора иска Оставка".

На кадрите се вижда как няколко автомобила, върху които са закачени българските знамена, са спрели по средата на пътното платно и блокират движението в двете посоки в Прохода на Републиката. Действията се случват малко след 17:40 ч.

Демонстрантите слязоха от леките коли и започнаха да скандират „Оставка“, като междувременно отчетоха как за минути се е образувала опашка от други превозни средства, най-вече тежкотоварни камиони.

Новината бе потвърдена и от кореспондент на bTV. По информация на медията - демонстрантите са от Стара Загора, Казанлък и Гурково, като са се разбрали в интернет "да пият кафе в района". Засега не е ясен официалният организатор.

На място бързо пристигнаха представители на органите на реда и поради тази причина действията на протестиращите са били осуетени час след началото на блокадата.

Проходът на Републиката е един от ключовите пътни възли през Стара планина, свързващ областите Велико Търново и Стара Загора.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024