Противоречиви свидетелски разкази забавили задържането на спасителя, пребил чужденец в Поморие

Задържаха спасителя, който преби французин на плажа в Поморие след скандал за чадър.

Повдигнатото му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди с особена жестокост, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Спасителят е в ареста за 72 часа.

От полицията в града обявиха на извънреден брифинг, че конфликтът е възникнал заради спор за място на свободната зона на плажа.

Когато полицаите пристигнали на мястото на инцидента, побоят вече бил приключил.

По думите на ст. ком. Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР-Бургас, спасителят не е бил задържан същия ден заради противоречиви мнения на свидетелите.

"Едни са обяснявали по един начин, други - по друг."

Калоянов обясни, че предстои да бъдат разпитани и други свидетели, които обаче не са в момента нито в Поморие, нито в Бургас.

Случаят е от 24 юли.

„На потърпевшия е казано да посети на следващия ден съдебна медицина. Той го е направил. На 25-и е представил медицинското в районното. На 27-и е докладвана преписката в прокуратурата. Днес извършителят е задържан”, обясни комисар Калоянов.

От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 ч. за инцидент, при който след словесен спор се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

Предстои изясняване на обстоятелства - кой е започнал скандала, кой пръв е проявил вербална и кой - физическа агресия, допълниха от прокуратурата в Бургас.

От полицията казаха още, че подобни случки са ежедневни по българските плажове.

И дадоха пример със случай от днес, при който отново на плажната ивица в Поморие две компании са се снимали взаимно, след което се е стигнало до вербална агресия и замеряне с пясък. Полицейски екип се е намесил и е предотвратил разрастването на конфликта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024