Пуснаха под домашен арест сина на бивш финансов министър, обвинен в убийство Снимка: © Getty Images

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Петър Александров, син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров. Младият мъж беше арестуван през януари тази година по подозрения за убийството на длъжника на баща си Кирил Русев.

Александров и още един мъж са обвинени, че са отвлекли, измъчвали и впоследствие застреляли 49-годишния Русев. Досега те бяха в ареста, но съдът пуска Александорв с електронна гривна. Другият обвиняем не е поискал промяна на мярката си за неотклонение, затова ще остане зад решетките.

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Кирил Русев беше намерен мъртъв с две огнестрелни рани и следи от мъчения. Тялото му беше открито в морга, където той е бил вкаран с фалшиви документи.

Прокуратурата смята, че Александорв и съучастникът му са отговорни за убийството, което е било планирано. Те са опитали да прикрият следите от убийството, като заблудят службите, че Русев е напуснал територията на страната. Направили са и опит да се отърват от тялото на загиналия човек, като са издали смъртен акт с фалшиви лични данни и са го подготвили за кремация.

49-годишният Русев е бил един от длъжниците на вече покойния Стоян Александров, който приживе беше разследван за лихварство от прокуратурата. Той е министър на финансите в правителството на Любен Беров в периода 1992-1994 г.

Още през 2016 г. Русев беше подал жалба за това, че е измамен от Александров, след като е взел заем от него и не е успял да го изплати навреме. Според разследващите - Петър Александров е привикал Русев на среща заради натрупания заем, който е стигнал до сума от около 400 хил. евро.

Още по темата:

Заплахи, отнети имоти и "тотален ужас": Нов сигнал срещу лихварската дейност на сина на Стоян Александров

Отвлечен, измъчван и убит. Първи данни за престъплението, за което обвиниха сина на Стоян Александров

3 гранични полицаи са отстранени след убийството, за което бе арестуван Петър Александров


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Депутатите набързо отложиха новите правила за такса смет

Вместо "замърсителят да плаща", таксата ще продължи да се определя по старите правила

15:28 - 17.09.2024