Путин обсъди с военните си командири как да продължи войната в Украйна. Възможно е ново нахлуване от север Снимка: © Kremlin

Руският президент Владимир Путин проведе срещи с командири на въоръжените сили, за да обсъди с тях стратегията относно войната в Украйна, съобщиха от Кремъл.

В изявлението на кабинета на президента се казва, че Путин е прекарал целия ден в щаба на армията, за да обсъди последните развития около "специалната военна операция" в Украйна.

Руският държавен глава се срещна с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов. Той е провел и няколко разговора с командири от различни войски, се казва в съобщението.

Във видеоклип, разпространен от Кремъл, се вижда как Путин председателства срещата, в която участват около десетина души на кръгла маса, сред които Шойгу и Герасимов.

"Ще изслушаме командирите във всяко оперативно направление и бих искал да чуя вашите предложения за нашите незабавни и средносрочни действия", казва президента.

Снимки на уебсайта на Кремъл показват, че генералът на военновъздушните сили Сергей Суровикин, който е главнокомандващият руските сили в Украйна, също е присъствал на срещите.

В интервю за Sky News украинският генерал Андрий Ковалчук предупреди, че Москва може да се опита отново да нахлуе от север. Това може да стане около годишнината от началото на войната, когато руските сили насочиха бойните си сили към Киев.

Ковалчук заяви, че най-ожесточените боеве тепърва предстоят, и призова западните съюзници да подкрепят страната му със смъртоносни оръжия, включително касетъчни боеприпаси.

"Предвиждаме такива варианти, такива сценарии. Подготвяме се за тях. Живеем с мисълта, че те ще нападнат отново. Това е нашата задача", каза той.

Генералът изглежда особено фокусиран върху възможността руските войски да нахлуят през Беларус от северната граница на Украйна, за да се насочат отново към столицата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Джордж Клуни снима адаптация на френския шпионски сериал "Le Bureau des légendes"

Един от най-добрите френски сериали започва нов живот

17:07 - 07.02.2023

Джон Малкович като Мерелин Монро и Салвадор Дали в "Квадрат 500"

„Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията“ ще краси софийската галерия съвсем скоро

16:45 - 07.02.2023

Украйна назначи нов вътрешен министър и нов ръководител на СБУ

Кадровите смени в правителството на Украйна продължават

16:00 - 07.02.2023

Властта се изненада, че храните поскъпват с до 30% между склада и витрината

Служебният кабинет ще наблюдава, но няма да се меси в ценообразуването

15:43 - 07.02.2023

8 подаръка за Свети Валентин

Облечени в любов. Към себе си.

15:14 - 07.02.2023

Руска пропаганда във варненско училище? По следите на "научна" конференция с Митрофанова

Ученици е трябвало да присъстват на конференция с участието на Митрофанова. Малко след което събитието потъва в мистерия.

14:40 - 07.02.2023