Тъкър Карлсън направи двучасово интервю с Путин и... нищо Снимка: © ScreenShot

Бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън отиде в Москва, за да вземе първото интервю на Владимир Путин пред американски журналист от началото на войната в Украйна. Публикуваният разговор с руския президент беше дълъг, но за сметка на това - новина нямаше.

От думите на Владимир Путин в двучасовото интервю пред Карлсън, който се смята за привърженик на Доналд Тръмп, отново се разбра, че "Русия ще се бори за интересите си "докрай", но няма намерение да разширява войната си в Украйна към други страни като Полша и Латвия.

Карлсън представи интервюто с Путин като шанс за американската общественост да види „истината за войната в Украйна“

Интервюто е направено на 6 февруари в Москва и публикувано в страницата на Тъкър Карлсън на 8 февруари. В продължение на 2 часа Путин говори на руски език, а отговорите му са дублирани на английски език.

По-голямата част от времето Путин посвети на исторически препратки и обяснения защо смята, че Русия има исторически претенции към Западната част на Украйна.

В отговор на въпроса дали може да си представи сценарий, при който би изпратил руски войски в Полша, член на НАТО, Путин отговори:

"Само в един случай, ако Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме интерес към Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го направили? Просто нямаме никакъв интерес," заяви руският президент.

Според Путин западните лидери са осъзнали, че е „невъзможно да нанесат стратегическо поражение на Русия и се чудят какво да правят по-нататък“.

"Готови сме за този диалог", каза той.

Според него рано или късно ще се стигне до споразумение.

Руският лидер заяви, че САЩ трябва да се тревожат за неотложни вътрешни проблеми. "Няма ли да е по-добре да преговаряме с Русия? Да сключат споразумение. Вече разбирайки ситуацията, която се развива днес, осъзнавайки, че Русия ще се бори за своите интереси докрай", каза Путин.

Вашингтон, който е изпратил на Украйна повече от 110 млрд. долара помощ, откакто Русия нахлу през февруари 2022 г., даде ясно да се разбере, че няма интерес да разговаря по условията на Путин

За последен път Путин е давал официално интервю на американска медия през октомври 2021 г., когато с него разговаря Хадли Гембъл от CNBC.

Сега той избира да говори пред Тъкър Карлсън, който беше един от най-рейтинговите водещи на Fox News както по време на мандата на Доналд Тръмп в САЩ, така и след него, но беше уволнен безславно през април 2023.

Това се случи, след като медията беше принудена да плати почти 790 млн. долара заради клеветническата кампания срещу Dominion Voting Systems и твърденията за фалшифициране на президентските избори в САЩ през 2020 г. в ущърб на Тръмп.

Данните по делото, в които се включваше и вътрешна комуникация между Карлсън и екипа на Fox, показваха, че той е бил наясно с несъстоятелността на твърденията за подмяна на изборния резултат - и въпреки това е продължавал да ги поддържа в ефир.

Оттогава Карлсън води свое предаване през Twitter, но не може да повтори мащаба на влиянието, което някога имаше.

Интервюто на Карлсън се появи в момент, когато американските законодатели обсъждат дали да предоставят повече пари за военните усилия на Украйна. То беше публикувано и в същия ден, когато украинският президент Володимир Зеленски замени популярния началник на армията с командира на сухопътните сили.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024