Снимка: © pp-itn.bg

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че колегата му Радостин Василев е бил човекът, когото Татяна Дончева е опитвала да убеди да се отцепи от партията. 

Йорданов и Василев участваха заедно в предаването "Студио Хъ" на ИТН, като обявиха за първи път детайли от срещата с Дончева, която се оказа, че се е случила още на 12 август - т.е. в деня, в който беше прекратен окончателно първият проучвателен мандат на Пламен Николов като кандидат-премиер от партията на Слави Трифонов. 

Радостин Василев - бивш председател на Комисията по правни въпроси в 45 Народно събрание - е адвокат по спортно право. Той твърди, че се познава бегло по професионална линия с Татяна Дончева. Името му беше лансирано за министър на спорта в двата несъстояли се проектокабинета на "Има такъв народ". 

Радостин Василев казва, че зам.-председателят на парламента от ИБГНИ го е потърсила два-три пъти по телефона с искане за среща "на дискретно място". Още преди да отговори на поканата й, Василев е предупредил "веднага" Тошко Йорданов. В партията са обсъдили обажданията на Дончева и са решили срещата все пак да се проведе, но в адвокатския офис на депутата от ИТН. 

Така според него камерите за видеонаблюдение пред офиса му са заснели как Татяна Дончева пристига и си тръгва от него. 

По неговите свидетелства - Дончева е направила опит да го убеди, че зад ръководството на "Има такъв народ" стои "огромно задкулисие", че Слави Трифонов е "трубадур на мафията", а сценаристите-депутати - "тамагочита". Пред него тя е потвърдила съмненията си, че ДПС и Орлин Алексиев "дърпат" Трифонов от двата края. 

Василев твърди, че Татяна Дончева държала пред себе си лист, на който пишело "500K" - предполагаемо съкращение за "500 хиляди" - както и имена на депутатите Иван Хиновски, Виктория Василева и председателя на парламента Ива Митева. 

Радостин Василев призна, че не е получил словесно предложение за подкуп от Татяна Дончева и тя не е показвала листчето пред лицето му. 

"Не мога да кажа, че тя ми е предлагала подкуп. Стана ми неприятно от тази история. Нито знаем дали това са пари за един депутат, нито знаем дали въобще са пари, но е естествено нормалните хора да си помислят това", казва той. 

Скандалът около Татяна Дончева избухна седмица след като тя публично лансира съмнения за обвързаност на "Има такъв народ" с ДПС и бившия финансист no.1 на ГЕРБ в СОС Орлин Алексиев

На 3 септември Тошко Йорданов даде интервю пред БНР, в което директно обвини депутатката от ИБГНИ в това, че е предлагала "петстотин хиляди" и министерски постове на член на ПГ на ИТН за разцепване на групата, докато е обсъждано при кого ще отиде третия мандат. 

12-ти август беше денят, в който Народното събрание сложи край на мандата на Пламен Николов като кандидат за министър-председател след драматично заседание. От самото начало на заседанието "Има такъв народ" заедно с Ива Митева напуснаха пленарната зала в знак на несъгласие с процедурата по гласуване на края на мандата на Николов. 

Тогава Татяна Дончева взе думата от трибуната и обвини Митева в "изключителна детинщина и инфантилност" заради това, че е изоставила ръководството на заседанието и се е държала като "болонка на някой сценарист". 

Парламентът тогава не успя да събере кворум за гласуване заради отсъствието на ИТН и бойкота на ГЕРБ, но след почивката все пак се събраха 105 гласа "За" обявяване на мандата на Николов за неуспешен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти