Радостин Василев: Водещо лице от ДПС ми каза, че трябва да се откажа от спортната комисия Снимка: © Screenshot

В сряда, когато в Народното събрание трябваше да се гласуват парламентарните комисиите, депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев е бил повикан от "едно от водещите лица на ДПС", който му е казал, че той трябва да се откаже от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. За това разказа самият Василев в интервю пред bTV.

Той не назова кой точно е представителят на ДПС, но обясни, че той му е признал за допусната грешка при присъждането на спортната комисия на "Продължаваме промяната" и го е предупредил да не влиза в "тази битка".

"На въпроса защо трябва да го направя, аргументът му беше: "имаше обаждане и от президентството и от г-жа Весела Лечева, която ми е приятелка от 30 години". Само заради този аргумент с колегите от "Продължаваме промяната" решихме да не се отказваме от комисията, защото този аргумент сам по себе си звучи изключено опасно и страшно", каза Василев.

По думите му, след това той е провел среща с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който е потвърдил, че е поел ангажименти и няма да отстъпи от комисията.

"Истината е, че тази комисия беше предоставена на Продължаваме промяната и след това ѝ беше отказана по някаква причина", допълва още той.

Василев обясни, че председателстването на парламентарната спортна комисия не му е самоцел, но от групата му настояват това да се случи заради изложените аргументи в ситуацията.

Малко по-рано служебният министър на спорта Весела Лечева отхвърли твърденията на Василев, че е имала нещо общо с избора на председател на комисията и определи думите му като "откровени лъжи".

Тази седмица депутатът от ПП обяви, че е подал сигнал срещу Лечева в антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му министърката е в конфликт на интереси, тъй като не е напуснала сдружения, които представлява и е извършила разпоредителна сделка, която е в полза на сдружение, на което тя е управител.

"Излиза, че г-жа Лечева като министър отделя 3 млн. лв. държави пари, за да отремонтира стрелбищен комплекс, който се ползва от федерация, на която самата тя е председател. И още по-страшното е, че контролът по изразходването на средствата от Министерски съвет е възложен на г-жа Лечева", заяви Василев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ГЕРБ-СДС: Или ще има правителство на споделена отговорност, или нови избори

Тома Биков прочете първата декларация на партията в 50-ото НС

09:19 - 19.06.2024
Важно днес

Седмокласниците се явяват на изпит по български език и литература

Те ще пишат по Вариант 1 на националното външно оценяване

07:46 - 19.06.2024
Важно днес

Първото заседание на 50-ото НС: "Време е да върнем здравия разум"

Депутатите трябва да изберат председател на парламента

07:18 - 19.06.2024
Важно днес

ДАНС привиква майката на Даная и Кремена Кунева заради позициите им за частната детска болница

По сигнал на частния инвеститор в ДАНС бяха привикани и адв. Мария Шаркова и Надежда Цекулова

22:42 - 18.06.2024