Рамадан Аталай проговори: Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и с поголовен натиск

"Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява хора, които са близки до г-н Ахмед Доган. Има разрив в отношенията между почетния председател и избрания за съпредседател на партията. Лансираната идея, че всичко това, което се изчиства от ДПС, е съгласувано с Доган, не е вярна, заявявам го най-отговорно".

Това обяви дългогодишният депутат от движението Рамадан Аталай пред bTV. Той говори дни, след като в партията започна чистка, а доверието от самия него беше свалено от Областния съвет на ДПС в Пловдив - заради лоши изборни резултати според официалното партийно съобщение.

Аталай каза още, че има позиция на Доган до парламентарната група, в която препоръката е да не се подкрепя правителството с мандата на ГЕРБ и с премиер Росен Желязков. Причината - според депутата, е, че не е имало преговори преди обявяването на проектосъстав на правителство. В момента депутатите от ДПС решават как и по какъв начин ще се гласува следобед, когато е вотът за кабинет. Дебатите са насрочени за 13 ч.

От думите на Рамадан Аталай стана ясно, че е разговарял с Доган преди участието си в ефир. С позволение почетния лидер показа писмо от него до Пеевски. В него се напомня, че партията има двама съпредседатели. Подредени са: 1 - Джевдет Чакъров, 2 - Делян Пеевски. Доган казва, че решенията, които се взимат, трябва да са подписани и от двамата.

Това не се случва досега, а Чакъров на практика е публично невидим.

"Спорът не е спор между мен и Делян. Това е спор принципен как може да се управлява партията", добави Аталай. Според него разривът на Пеевски с Доган настъпва след показания имейл до Пеевски. Тогава приключила и комуникацията между двамата. "Отношенията между г-н Доган и Пеевски са в разрив в момента", твърди депутатът. "Едноличното управление притеснява г-н Доган, защото не функционират органите на партията - Централен съвет и Оперативно бюро", добави той.

И продължи: "Делян винаги е представял г-н Доган като втори баща. Ако има уважение към него, би трябвало да се съобрази с всички аргументи. Моите колеги би трябвало да се съобразят, ако всеки се чувства като народен представител, а не да подписва празен лист, за да отстранят Айсел Руфад".

Тя беше изключена миналата седмица от парламентарната група.

Той каза още, че несъгласните с "чистката" вече са привиквани да се явяват в полицейски управления да обясняват защо не предават печатите на ДПС на посочените от Пеевски хора. По думите на Аталай има ожесточен натиск върху хората от партията по места, включително и за взетите решения за оставки и смяна на хора, сред които Филиз Хюсменова и Айсел Руфах.

Интервюто на Аталай беше прекъснато точно в 8,23 ч от водещата Мария Цънцарова, която препрати към Народното събрание. Там хора от Областната организация на ДПС в Пловдив се бяха събрали, за да опонират на Аталай и отново да поискат оставката му. Присъствието им пред парламента било под претекст среща със самия Аталай, който се оказа в телевизията - стана ясно от прякото включване.

Местни структури на ДПС дават отпор на Пеевски срещу отстраняването на Рамадан Аталай


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кое в позицията на България за срещата на НАТО толкова притеснява президента?

Парите обаче трябвало да бъдат одобрени от Народното събрание

13:25 - 05.07.2024
Технологии

Моето семейно гръцко лято с Oppo Reno11 F 5G

С деца и с Reno11 F 5G на море

11:30 - 05.07.2024
Важно днес

Орбан пристигна в Москва за среща с Путин и си навлече критики от ЕС (Обновена)

Новината за срещата между Орбан и Путин не се прие добре от лидерите на ЕС

11:13 - 05.07.2024
Важно днес

За Борисов назначенията на кадри на ДПС в областните управи не са проблем

Лидерът на ГЕРБ твърди, че се готвил за силна политическа битка с ДПС на следващия вот

10:29 - 05.07.2024
Важно днес

"Величие" остана без парламентарна група и без зам.-председател на НС

Виктория Василева губи поста си на зам.-председател на парламента

09:47 - 05.07.2024
Важно днес

Главчев за наместването на ДПС в областните управи: Кадровата банка е тази, с която разполагам

В НС служебният премиер повтори няколко пъти, че решенията са негови

09:28 - 05.07.2024