Снимка: © Булевард България

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който беше номиниран за ръководител на МВР в и в редовен кабинет на Кирил Петков, "подсказа" за готвени обвинения и/или арести срещу депутати заради разследването на раздадените пари за АМ "Хемус".

Рашков не влезе в конкретика нито за имената на депутатите, нито за предполагаемите мерки срещу тях, но каза следното:

"И днес работим по разследването за "Хемус" и ми се струва, че това ще доведе до някои промени в бъдеще. Надявам се да постигнем необходимите резултати, които следват от фактите, които вече сме установили, и тези промени ще се отнасят включително и за състава на някои от парламентарните групи".

Той не отрече, че предстои евентуално сваляне на имунитет на народни представители - отново без да назовава конкретни хора поименно: "Цялата страна ги знае кои са били ангажирани със строителство на автомагистрала, по отношение на която няма строителни книжа. Цялото ни общество знае, че са изтекли стотици милиони към кухи фирми и сега липсват както средствата от държавния бюджет и българския данъкоплатец, липсва и строителна дейност на "Хемус".

Преди месец двама от бившите министри на регионалното развитие от ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков - бяха викани на разпит в ГДБОП по случая с авансовите плащания на държавната "Автомагистрали", за които МВР и прокуратурата имат съмнения за източване.

Единственият обвинен по случая е Борислав Колев - бивш данъчен служител и рефер по футзал - който обаче беше пуснат с мярка за неотклонение "домашен арест", след като получи обвинение за пране на пари в размер на над 50 млн. лв.


Обвиненият за изпирането на 53 млн. лв. от АМ "Хемус" е пуснат под домашен арест


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%