Вътрешният министър Бойко Рашков атакува предшественика си на поста от ГЕРБ Младен Маринов, като обяви, че в МВР има "материали, които говорят красноречиво за негови връзки с лица от криминалния контингент". 

Рашков направи коментара си по повод отнемането на лиценза на охранителната фирма "Делта гард", чийто съсобственик Димитър Спасов е бил привлечен като обвиняем.

Вицепремиерът обяви, че в МВР има данни за това, че бившият вътрешен министър на ГЕРБ е бил в "много близка връзка и обща дейност" със съдружниците в компанията, независимо че през това време е работил официално като служител на МВР. 

"В МВР има материали, които говорят красноречиво за връзките на този министър с лица от криминалния контингент, включително ще посоча Митьо Очите в Несебърско, известните братя Маргини и доста други. Това не е никак лицеприятно както за този бивш министър, така и за самото МВР, което до момента не е разкрило данни в тази насока. Като че ли МВР е превърнато в някакво хранилище на материали за участие на високопоставени лица в престъпна дейност в тяхното минало", каза Рашков.

Във вторник той обяви, че е възложил на ГДБОП проверка по сигнал на Антикорупционния фонд (направил разследването "Осемте джуджета) за връзки на Маринов и "Делта гард". Резултатите от тази проверка все още не са обявени официално, но Рашков твърдеше, че ще са готови до дни. 

Междувременно "Свободна Европа" публикува свое разследване по повод "Осемте джуджета", в което името на Младен Маринов отново присъства. 

Според данни на медията - един от джиповете на бизнесмена Илия Златанов, който се озовава под контрола на компанията на бивш боксьор след избухването на скандала за собствеността на "Изамет", е бил продаден на дъщерята на бившия вътрешен министър Силвия срещу сума по-малка от 10 000 лв. 

Автомобилът е останал нейно притежание за около 2 месеца, но Маринова решава да го продаде един ден след публикуването на първия епизод от "Осемте джуджета" на АКФ. 

Адвокатът на Златанов твърди, че препродажбата е продължила, за да стигне до човек, който "пак е близък на Младен Маринов". До момента няма официално потвърждение от МВР на данните, изнесени в разследването за джипа.  

Засега няма реакция и от страна на Младен Маринов по повод обвиненията от страна на Рашков. Бившият министър на вътрешните работи е водач на листата на ГЕРБ в София-област. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Kaufland започва да предлага хляб с жива квас

Три нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в София и Варна

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица