Рашков: Вътрешен министър на Борисов е бил на заплата при наркотрафикант Снимка: © Булевард България

Високопоставен бивш служител на МВР, който правил услуги на известен наркотрафикант, стигнал до поста министър на вътрешните работи при Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

Той отказа да спомене името му, но каза, че в МВР имало класифицирани материали, доказващи тези твърдения. Рашков заяви, че самият той прочел материалите миналия петък. Секретният им гриф не бил свален, въпреки че по закон срокът е изтекъл.

В момента върви процедура по декласифицирането на информацията, каза Рашков. Той описа бившия служител с думите: "Преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов".

"Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер", каза Рашков, обосновавайки тезата си, че престъпления срещу бившите управляващи се разследват трудно.

Министърът заяви, че при строителството на АМ „Хемус“ са открити множество нередности. По думите му – български пътен строител превеждал милиони в Обединените арабски емирства. Той не спомена името му, но обеща да изнесе публично информацията до дни.

Според Рашков изнесената сума била 21 милиона лева. Споменатият от него човек можел да се определи като „собственик на пътна фирма“.

„Нито един от шефовете на тези дружества не се е явил на среща с регионалния министър Виолета Комитова, за да докаже с аргументи, че държавата им дължи пари. Вместо това изпратиха на протест работниците си с тежка техника. Има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза Рашков.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024