Снимка: © Булевард България

Високопоставен бивш служител на МВР, който правил услуги на известен наркотрафикант, стигнал до поста министър на вътрешните работи при Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

Той отказа да спомене името му, но каза, че в МВР имало класифицирани материали, доказващи тези твърдения. Рашков заяви, че самият той прочел материалите миналия петък. Секретният им гриф не бил свален, въпреки че по закон срокът е изтекъл.

В момента върви процедура по декласифицирането на информацията, каза Рашков. Той описа бившия служител с думите: "Преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов".

"Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер", каза Рашков, обосновавайки тезата си, че престъпления срещу бившите управляващи се разследват трудно.

Министърът заяви, че при строителството на АМ „Хемус“ са открити множество нередности. По думите му – български пътен строител превеждал милиони в Обединените арабски емирства. Той не спомена името му, но обеща да изнесе публично информацията до дни.

Според Рашков изнесената сума била 21 милиона лева. Споменатият от него човек можел да се определи като „собственик на пътна фирма“.

„Нито един от шефовете на тези дружества не се е явил на среща с регионалния министър Виолета Комитова, за да докаже с аргументи, че държавата им дължи пари. Вместо това изпратиха на протест работниците си с тежка техника. Има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза Рашков.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Интерконекторът с Гърция най-после получи Акт 16

На 1 октомври България ще може да получава азерски газ по връзката с Гърция

Отнета от руски олигарх суперяхта беше продадена за 37 млн. долара

Суперяхтата, която разполага с шест палуби, басейн и киносалон, вече е собственост на неизвестен купувач.

Държавата опита да продаде кораба "Vera Su", но високата му цена не привлече кандидати

Първият опит на държава да продаде на търг кораба "Вера Су", който преди година заседна край Камен бряг, се оказа неуспешен

Дезинформация за 200 млн. европейци: "Мета" и журналисти разкриха руска мрежа за пропаганда

Мрежата е най-голямата досега от началото на войната. Имитиращи сайтове на медии, руски посолства и стотици долари за реклама на пропаганда

Меркел се появи с предупреждение: "Путин не блъфира с ядрената заплаха"

SDZ: "Меркел се въздържа да коментира актуални проблеми - вероятно защото част от тях са резултат и на собственото ѝ управление"

Над 80% от блоковете в София нямат мълниезащита

Инсталациите са отстранявани по време на покривни ремонти

Искрен Митев: Тъжно е да гледаш колко "несвободни" хора има в парламента

От идеята за емиграция до политиката - пътят на кандидат-депутат от "Продължаваме промяната"

"Дори руснаците, които подкрепяха войната, вече не искат да имат нищо общо с Путин"

Руският поглед отвътре - от преподавател по математика в Москва