Рашков: Вътрешен министър на Борисов е бил на заплата при наркотрафикант Снимка: © Булевард България

Високопоставен бивш служител на МВР, който правил услуги на известен наркотрафикант, стигнал до поста министър на вътрешните работи при Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

Той отказа да спомене името му, но каза, че в МВР имало класифицирани материали, доказващи тези твърдения. Рашков заяви, че самият той прочел материалите миналия петък. Секретният им гриф не бил свален, въпреки че по закон срокът е изтекъл.

В момента върви процедура по декласифицирането на информацията, каза Рашков. Той описа бившия служител с думите: "Преди десетина години е бил на по-ниски нива, установен в контакти с наркотрафикант, доста известен. Твърди се, че получавал заплати от наркотрафикант. Този човек се е издигнал до поста вътрешен министър по времето на Борисов".

"Нашият главен прокурор е продукт на политическата власт. От такъв главен прокурор не може да започне разследване срещу политически лидер", каза Рашков, обосновавайки тезата си, че престъпления срещу бившите управляващи се разследват трудно.

Министърът заяви, че при строителството на АМ „Хемус“ са открити множество нередности. По думите му – български пътен строител превеждал милиони в Обединените арабски емирства. Той не спомена името му, но обеща да изнесе публично информацията до дни.

Според Рашков изнесената сума била 21 милиона лева. Споменатият от него човек можел да се определи като „собственик на пътна фирма“.

„Нито един от шефовете на тези дружества не се е явил на среща с регионалния министър Виолета Комитова, за да докаже с аргументи, че държавата им дължи пари. Вместо това изпратиха на протест работниците си с тежка техника. Има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза Рашков.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

БСП се закани да внесе вот на недоверие срещу служебния кабинет заедно с "Възраждане"

Корнелия Нинова поиска президентът Румен Радев да смени служебния премиер

11:18 - 17.04.2024
Важно днес

Управителят на НЗОК оттегли оставката си, точно преди НС да я гласува

Оттеглянето на оставка на Станимир Михайлов предизвика суматоха в пленарната зала

11:02 - 17.04.2024
Важно днес

Пеевски призова президента да подпише указа за смяната на външния министър

Той обяви, че решенията за състава на кабинета се вземат от служебния премиер

10:55 - 17.04.2024
Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024