Фандъкова затвърди практиката "ремонт на ремонта" и с Жълтите павета

Седмица след като на пренареждането на част от жълтите павета по централния софийски булевард "Цар Освободител" беше сложен край, а на 19 септември движението в района беше пуснато, сега в отсечката отново се планира ремонт.

Част от настилката вече е разместена, а фугите зеят в проблемен участък в близост до кръстовището при сградата на БАН.

За дефектите първи докладваха от организацията "Спаси София" с публикации в страницата си във Facebook.

От Столичната община отговориха, че и "техните екипи" са установили разместванията и те били в малки участъци от ремонтираното платно. От общината добавиха, че повторното им пренареждане няма да доведе до затваряне на цялата отсечка и цялостно спиране на движението и че ще се работи само по проблемните участъци.

Ремонтът ще се осъществи за сметка на изпълнителя "Трейс Груп Холд".

"През последните няколко дни екипи на Столична община констатираха размествания на жълтия паваж на малки участъци от пътните платна на бул. "Цар Освободител" пред сградата на Народното събрание. Възложено е на фирмата изпълнител да създаде организация за пренареждане на паважа в тези зони веднага след стабилизиране на времето и подходящи метеорологични условия", заявиха от Общината.

Причината за разместването била точно в този участък заради това, че съседното кръстовище не е ремонтирано. Пропаданията и участъците с по-големи фуги там отваряли място за приплъзване на прясно наредената настилка.

"При пренареждането ще се коригира надлъжната и напречната връзка с неремонтираните участъци. Това ще ограничи приплъзването на новонаредения паваж по посока на неремонтираното кръстовище при БАН, в което има широки фуги, позволяващи движение. Всички дейности за са сметка на фирмата-изпълнител", написаха от местната власт.

"Обектът е част от основния ремонт на карето между бул. "Цар Освободител", ул. "Московска", бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", който е в процес на изпълнение и не е приет от Столична община", обясниха още от общината.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022