Режисьорът Теодор Ушев е приет в болница заради Covid-19

Режисьорът Теодор Ушев е хоспитализиран заради заболяването си от Covid-19. Той публикува своя снимка в Instagram-профила си, от която става ясно, че се намира във Военномедицинска академия.

"Завършвам тази "страхотна" година със стил", пише той, докато показва ръката си, на която са поставени два абоката за системи. Той сравнява преживяването със заглавието на "Blood Manifesto" - неговата кратка анимация от 2015 г., създадена от рисунки с кръв.

Ушев съобщи за заразяването си с коронавирус на 25 декември, като тогава се лекуваше в домашни условия в Кюстендил.

53-годишният режисьор, номиниран за "Оскар" за работата си по "Сляпата Вайша" на Георги Господинов, посочва, че е установил симптомите на болестта ден по-рано, когато е вдигнал температура и е започнал да кашля.

Ушев е ваксиниран срещу Covid-19, а само три дни преди позитивния тест съобщи, че си е поставил бустерна доза - имунната защита при нея достига до максимално ниво след две седмици.

Съобщението за хоспитализацията му доведе до множество послания от хора, които му пожелават бързо възстановяване от болестта.

Той показва и че продължава да рисува дори в болницата, като сподели две свои графики в Instagram.

Теодор Ушев живее в Канада и през последните над 15 години работи за Националния филмов съвет на страната. Има над 200 международни награди, сред които приз за Най-добър късометражен филм на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд („Златен глобус“) и почетен медал от Френската академия за филмово изкуство Сезар.

В началото на 2021 той оглави класацията за най-добър режисьор на късометражна анимация в последния четвърт век, изготвена от организаторите на Международния фестивал в Каталуня.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024