Robbie’s old fashioned спечели на Роберто Димитров първо място в Bar Masters 2023 Снимка: © Bar Masters

Роберто Димитров извоюва победа в петото издание на Bar Masters - емблематичната за барманската общност в България надпревара, организирана от Кока-Кола ХБК България.

Грандиозният финал на формата се проведе на 26 септември, като тазгодишният носител на титлата „Бар Мастър на България 2023“ се отличи сред конкуренцията с професионалните си умения и преднина от 26 точки в крайното класиране.

Със своя авторски коктейл - Robbie’s old fashioned, той спечели гласовете на уважаваното жури, в състав Кевин Кос - основател на „Cocktail time with Kevin Kos“, Айзък Меландер - глобален бранд посланик на уискито Naked Malt , Фабио Доти - кафе експерт и бранд посланик на Caffè Vergnano, и Слави Бучков - шеф готвач в Captain Cook Fish и Beef Restaurants.

Роберто Димитров премина през серия от предизвикателства, полезни уебинари и интригуващи обучения и се пребори с конкуренция от 150 професионалисти. Така той достигна до финалния етап, включващ два оспорвани рунда, в които се съревновава с над 20 участници.

Освен престижната титла „Бар Мастър на България 2023“, тазгодишният победител спечели парична награда на стойност 5 000 лева, както и посещение на „Athens Bar Show 2023“ в Атина. Второто и третото място в оспорваното предизвикателство заеха Юлий Радулов и Васил Павлов, с награди от 3 000 лева и 2 000 лева.

Bar Masters обединява професионалистите в бранша за пети път, като до момента в изданията участие са взели над 650 бармани. В рамките на програмата участващите преминават през редица предизвикателства и обучения.

Тазгодишният формат преведе барманите през коктейлно приключение, съчетаващо практически и теоретични обучения, ценни напътствия от професионалния миксолог Дейвид Риос, както и от представители на норвежкия коктейлен бар HIMKOK.

В програмата имаше още бармански лагер, работилници и мастър класове, част от които се проведоха от многократния световен шампион по Flair - Александър Штифанов и от менторите на програмата Bar Academy.

За първи път имаше и акция за засаждането на дървета на територията на Боровец.

И през тази година участниците в изданието планираха собствени pop-up барове, в които приготвиха над 150 авторски коктейла, за да достигнат до финалния оспорван етап. В първия рунд, носещ името Coffee Martini, те имаха на разположение 6 минути за направата на 3 коктейла Еспресо Мартини с различни вкусови профили.

След него в предизвикателството останаха само 10 участници, които се състезаваха във финалния рунд - в него по традиция трябваше да впечатлят журито със свой авторски коктейл, в рамките на 8 мин.

Успоредно с програмата Bar Masters, за втора поредна година се проведе и предизвикателството за бармани-любители „Home Masters“. Форматът се организира от Кока-Кола ХБК България, като неговата цел бе да предизвика всички ентусиасти, които имат желание да създават коктейли и да покажат своите умения, но не са имали възможност досега

В приключението и битката за награди се включиха близо 100 любители, които тази година имаха шанса да са сред гостите на финала на Bar Masters, за да почерпят знания и вдъхновение от водещите имена в сферата.

Грандиозният финал на изданието не сложи край на деня. След оспорваната надпревара всички желаещи пиха коктейли, лично приготвени от двама от членовете на журито - Кевин Кос s бе гост барман в Bar Me, а Айзък Меландер приготвяше напитки за клиентите на 5L Speakeasy bar.

Програмата Bar Masters има за цел създаването на ново поколение бармани в България и всяка година надгражда обученията си, които са насочени не само към процеса на създаване на коктейли, но и към създаването на меню, бар мениджмънт, комуникация с крайния потребител и други.

В търсенето на най-добрия Bar Master на България за 2023 г. се включиха и едни от най-популярните марки на Кока-Кола ХБК България - известната като първата газирана безалкохолна напитка в света - Schweppes, официалният уиски партньор на „THE WORLD’S 50 BEST BARS“ - марката Naked Malt, безкомпромисното Gentleman Jack уиски, водка Finlandia, марката Brugal - с над 130-годишна история в създаването на ром, премиум джин брандът BULLDOG, най-новият член в семейството на Jägermeister - „MANIFEST“ и италианското кафе с над 140-годишна история - Caffee Vergnano.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024