Rolling Stones пусна видеото към "Scarlet", а Джагър разказа защо песента излиза половин век по-късно Снимка: © Getty Images

След като в края на юли The Rolling Stones публикуваха нечувана и никога неиздаваната песен - „Scarlet“, рок групата вече пусна и официално видео. В него участва 24-годишният ирландски актьор Пол Мескал, който е номиниран за награда „Еми“ за най-добра мъжка роля заради участието си в сериала „Normal People“ от 2020 г.

Песента е записана през далечната 1974 г. с участието на Джими Пейдж и Рик Греч в мазето на Рони Ууд, но дълго време точният запис не е бил открит от Stones. „Scarlet“ следва огромния успех на „Living in A Ghost Town“ и ще присъства в новия албум на групата „Goats Head Soup 2020“.

Rolling Stones са записвали парче с Джими Пейдж

Видеото е записано в необитавания лондонски хотел „Claridge’s“, сподели фронтменът Мик Джагър, цитиран от The New York Post. В него се разиграват сцените с участието на Мескал, който е пиян и отправя любовни послания към лирическата героиня.

„Определено се забавляваше много в този празен хотел“, каза 77-годишният Джагър, обръщайки се към актьора в онлайн разговор след пускането на видеото. „Мислех си, че ще умреш, когато скочи надолу по стълбището“.

В клипа Мескал танцува, пие алкохол, рисува с червило на огледалото и накрая колабира на пода в лобито.

„Поради пандемията хотелите са затворени и продуцентският екип можеше да си постави големи цели относно локацията“, сподели актьорът. Той попита Джагър защо „Scarlet“ е стояла на рафтовете толкова дълго време и излиза чак сега.

„Спомням си, че я правихме в различни версии“, каза фронтменът. „Спомням си също, че я правих с много различни хора. Но не си спомнях да съм правил точно това. Говорих с Джими Пейдж и той ми каза: „О, да, спомням си как я записахме. Седяхме в мазето на Рони Ууд“. Беше си спомнил всичко. Аз се сещам само как съм бил там и това е всичко“.

Джагър добави към обяснението си, че това не е бил "запис точно на Rolling Stones“.

Вокалът на Stones разкри, че пандемията не се е отразила тежко на групата – пуснаха песента „Ghost Town“, а сега продължават по други проекти.

Парчето "Scarlet", издадено на 22 юли, ще включва бокс сета и луксозните CD и винилни издания на предстоящото мултиформатно издание на класическата Goats Head Soup от 1973 г., заедно с две досега неиздадени песни "All The Rage" и " Criss Cross ", както и други редки записи, дубли и алтернативни миксове.


Един от най-влиятелните фронтмени в историята: Мик Джагър на 77


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024