Ролята, в която Марго Роби можеше да изгрее: American Horror Story Снимка: © Getty

Марго Роби е звездата на най-големия филм на годината, вече има две номинации за "Оскар" и куп награди за актьорско майсторство.

Една от най-интересните роли, за която тя се явява на кастинг, обаче така и не стига до нея.

Само преди десетина години Роби прекарва лятото си в репетиции за хитовия хорър сериал на Райън Мърфи "Зловеща семейна история" (American Horror Story).

Актрисата се явява на прослушване за роля в продукцията малко след като пристига в Холивуд - и в крайна сметка така и не я получава. На феновете вероятно би им се искало да видят Роби да споделя екран с актриси като Джесика Ланг и Сара Полсън, но може би съдбата си знае работата.

Разкритието идва от кастинг директора Ерик Доусън в последния епизод на подкаста "In the Envelope: The Actor’s Podcast“.

Доусън споделя, че Роби се е явила на прослушване за втори сезон на сериала, "Лудница" (Asylum), чиято премиера беше през октомври 2012 г.

Прослушването на Марго вероятно е едно от най-любимите ми на всички времена. Беше точно преди славата ѝ да избухне.“, каза Доусън. „Тя беше истинска звезда (още тогава) - привлекателността ѝ, когато влезе в стаята, беше лудост. Въпреки че тя не получи онази роля, това беше момент, в който като кастинг директор си казваш: Тя е звезда, какво да правим с нея?“.

Нещата се връзват - Роби се премества в Америка от родната си Австралия през 2011 г., и вече има участие в сериала "Pan Am", но е много по-слабо известна, отколкото днес.

Истинската ѝ слава идва малко по-късно, през 2013 г., когато филмът на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт" излиза на екран.

Ерик Доусън не пояснява кой е образът, в който можеше да гледаме Роби в "Лудница".

Този сезон включва нимфоманката Шели, сестра Мери Юнис МакКий и обвинената в убийството на цялото си семейство Грейс. Възможно е Роби да е кандидатствала за образа на Тереза, съпругата фотографа Лео (герой, изигран от фронтмена на Maroon 5 Адам Ливайн).

Доусън също не изяснява защо Роби не е получила ролята, но казва, че след това вече е било твърде късно за привличането ѝ към друг проект по това време.

,,Веднага тя вече беше извън обхвата на нашите възможности за наемане", казва той, като прави препратка към възможността тя да е приела ангажимента за "Вълкът от Уолстрийт" точно в същия месец. "Но това е забавната част на кастинга - да виждаш как кариерата на хората тръгва във възход".

Снимките на "Лудница" започват в средата на юли 2012 г., а тези на филма на Мартин Скорсезе през август.

В крайна сметка всичко се нарежда идеално за Марго Роби. И макар да не присъства в "Лудница", почитателите ѝ вероятно са задоволени от образа ѝ на Харли Куин, който я показва в далеч по-,,луда" светлина.

Колкото до следващата роля на Марго Роби, немалко медии цитират неофициална информация, че ѝ е предложено да играе Сюзан Сторм (Невидимата жена) в предстоящ филм на Marvel за "Фантастичната четворка", чието приемиера е насрочена за 2025 г.

Любителите на франчайзите със супергерои, разбира се, са изненадани от обрата - от злодей в комиксовата вселена на DC Марго Роби може да се окаже героиня на Marvel.

Така или иначе има мнозина големи актьори, които участват във филми и на двете студиа - един пример е Райън Рейнолдс, който успешно изиграва Зеления фенер на DC и Дедпул на Marvel.

Преди всичко - Марго Роби и Райън Гослинг скоро ще се съберат отново на снимачната площадка. Филмовият режисьор Джей Роуч съобщи, че двамата ще играят в главните роли в предстоящ филм по Ocean's 11, чиито снимки започват скоро.

Марго Роби, Барби, Марго Роби от ,,кухнята" на Барби: Много хора не просто са безразлични, те наистина мразят куклата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024