Ромео Бекъм подписа едногодишен договор с клуба от Висшата лига Брентфорд Снимка: © Getty

Ромео Бекъм, вторият син на бившата звезда на Англия и Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм, подписа едногодишен договор с клуба от Висшата лига Брентфорд.

Брентфорд, чийто старши отбор играе в най-високата дивизия на английския футбол, съобщи, че клубът има опция да удължи сделката с още една година. 20-годишният футболист игра за Брентфорд през миналия сезон, докато бе под наем от Интер Маями, клубът от Мейджър Лийг Сокър, на който баща му е съсобственик.

Ромео участва в 15 мача и отбеляза веднъж през изминалия сезон.

„Най-доброто чувство, толкова съм развълнуван. Готов съм да започнем и следващия ни сезон да е добър“, каза Бекъм пред Брентфорд по повод новата сделка.

Треньорът на Брентфорд Нийл Макфарлейн коментира в изявление, че откакто Ромео се е присъединил към отбора през януари, той е фантастично допълнение.

„Ромео Бекъм завърши сезона по страхотен начин по отношение на неотдавнашния му мач срещу Манчестър Сити, където показа какво е научил по време на периода, в който го бяхме наели. Продължихме да го развиваме като наш официален играч и очакваме с нетърпение той да се завърне в добро настроение, за да продължим да работим с него през следващия сезон.“, каза Макфарлейн.

Футболът в семейство Бекъм

Братята на Ромео, Бруклин Бекъм и Круз Бекъм, също играеха футбол, но и двамата бяха освободени от младежката система на Арсенал. Ромео влезе в Акадамията на Арсенал през 2014 г., но и той се сбогува с клуба на следващата година. След освобождаването си той призна, че вече не желае да гради кариера във футбола, а вместо това да тренира тенис с Анди Мъри.

Въпреки това през 2020 г. Ромео обяви, че иска да се завърне във футбола след петгодишно отсъствие. В подкрепа на решението баща му замени тенис корта, който преди това бе построил в семейната къща, с футболно игрище.

Трент Александър-Арнолд Срам, психични проблеми и загуба на идентичност: Трент Александър-Арнолд дръпна завесата на професионалния футбол


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024