Румен Радев обяви промените в Закона за хазарта за "прибързани"

Забраната за реклама на хазарт и новите ограничения за дейността на хазартните оператори в онлайн сайтове и игрални зали все още не са влезли в сила, защото президентът Румен Радев не подписва указ за обнародването им.

Пред журналисти на церемонията за 6 май в София Радев обяви, че промените в Закона за хазарта все още се разглеждат от експертите в президентската институция.

Той не се ангажира нито със срок за издаване на указ, нито с това дали и колко от текстовете му може да бъдат блокирани с вето.

"Ще разберете за моето отношение, когато се произнеса със съответния указ - дали обнародвам или налагам вето. Но едно е ясно, че бързото законодателсвто, а ние все оповече виждаме прибързано законодателство, невинаги води до желания резултат", каза Румен Радев.

Забраната за реклама на хазарт беше приета по съкратена процедура по предложение на ГЕРБ и ДПС, но с пълно надпартийно мнозинство от 199 гласа в последния работен ден на 49 Народно събрание.

Освен спирането на всички реклами по телевизии, радиостанции, вестници и онлайн медии бяха въведени и ограничения за местата, в които може да се разкриват игрални зали и казина, или да се приемат залози.

По предложение на Божидар Божанов бяха въведени и ключови изисквания, които да сложат край на безконтролните залагания в хазартните сайтове.

Най-голяма съпротива срещу предложенията дойде от големите национални телевизии и частни сайтове, чиито приходи са силно обвързани с рекламодатели - хазартни оператори.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Усик с историческа победа срещу Фюри: Украинецът стана абсолютен световен шампион по бокс

"Украинците удариха здраво", написа Зеленски в Telegram

09:26 - 19.05.2024
Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024