Президентът Румен Радев отново е в самоизолация, тъй като главният му секретар Димитър Стоянов е дал положителна проба за коронавирусна инфекция. 

52-годишният Стоянов е в отпуск от 26 октомври. Според информацията на президентството - последният му контакт със служители на администрацията е бил в петък, 23 октомври. Не се посочва кога се е срещал за последно със самия държавен глава. 

Президентът Румен Радев и служителите, с които Стоянов е бил в контакт се самоизолират и ще работят дистанционно до предписание на Столичната РЗИ. 

Димитър Стоянов е бивш началник на щаба на Военновъздушните сили. Служил е като инженер в авиобаза "Граф Игнатиево, става неин началник през 2009 г., а през 2014 г. е назначен за зам.-началник на щаб в командването на ВВС. 

Радев беше в кратка карантина в началото на миналата седмица, след като се оказа контактно лице на човек с положителна проба за Covid-19, но по решение на директора на РЗИ-София Данчо Пенчев беше освободен от изолация заради два последователни отрицателни теста. 

Д-р Пенчев подходи по същия начин и спрямо премиера Бойко Борисов на 24 октомври, но още на следващия ден се оказа, че министър-председателят вече е положителен за Covid-19. Директорът на СРЗИ подаде оставка, като според Борисов причината била свързана с преждевременното вдигане на карантината на Румен Радев.  

В сряда той обвини президента в непредпазливост заради решението му да посети полигона "Корен" на учение на армията. 

"Очаквам, че след като ВВС пламна и целият команден състав е по болниците, сега и Сухопътните войски да бъдат "приземени" с тези глупости, които правят", беше коментарът на Борисов. 

Първа поява на Борисов след Covid: "Не сме богопомазани като президента Радев"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях.