Снимка: © Булевард България

Президентът Румен Радев е свикал извънредна работна среща на министри от служебното правителство, на която са обсъждани възможностите за "адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза". 

Позицията на президента и на кабинета е, че при ръст от 9,6% на БВП през второто тримесечие на 2021 г. на годишна база предоставя достатъчно средства за осигуряването на подкрепа за засегнатите групи по време на пандемията. 

"Трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и благодарение на икономическия ръст, да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата", се казва в позицията. 

Междувременно Народното събрание продължава да дебатира по актуализацията на бюджета на НЗОК, а в петък се очаква да се обсъжда и основния закон за Бюджет 2021. 

По време на разговора в президентството е обсъдена и актуалната обстановка в страната, предизвикана от епидемията от коронавирус. Не се съобщава обаче дали е решено да се предприемат по-строги мерки във връзка със заболеваемостта. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19