Румен Радев свика служебните министри на вечерно заседание Снимка: © Булевард България

Президентът Румен Радев е свикал извънредна работна среща на министри от служебното правителство, на която са обсъждани възможностите за "адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза".

Позицията на президента и на кабинета е, че при ръст от 9,6% на БВП през второто тримесечие на 2021 г. на годишна база предоставя достатъчно средства за осигуряването на подкрепа за засегнатите групи по време на пандемията.

"Трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и благодарение на икономическия ръст, да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата", се казва в позицията.

Междувременно Народното събрание продължава да дебатира по актуализацията на бюджета на НЗОК, а в петък се очаква да се обсъжда и основния закон за Бюджет 2021.

По време на разговора в президентството е обсъдена и актуалната обстановка в страната, предизвикана от епидемията от коронавирус. Не се съобщава обаче дали е решено да се предприемат по-строги мерки във връзка със заболеваемостта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024