Снимка: © Getty Images

Президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник, 16 август. 

Темите на заседанието ще са две: "Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19" и "мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция“. 

В последните дни представителите на служебното правителство на Стефан Янев настояваха многократно пред парламента да приеме предложението за актуализация на Бюджет 2021.

Народното събрание обаче все още не е формирало основните си комисии, за да може да разглежда законопроектите по нормален ред. 

"Има такъв народ" се обявиха срещу проекта на Асен Василев за бюджетна актуализация, а кандидатът за финансов министър Пламен Данаилов го определи като "нещо, което е съставено набързо, без да са отчетени редица факти". 

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев предупреди, че всички мерки за държавна подкрепа за Covid-19 ще трябва да приключат до края на август 2021.

"Всички мерки от ГЕРБ и Борисов бяха гарантирани само до месец май. Оттам нататък се кара на мускули. Мускулите свършват през август. Нито има пари за ресторантите, нито за хората, които може да останат без работа, нито за пенсионерите. И тези 1000 лв. за лекарите ги няма в бюджета", каза Кутев в интервю пред bTV. 

В КСНС участват председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателят на ДАНС и на ДА "Разузнаване", началникът на отбраната, секретарят на Съвета по сигурността и по един представител от всяка парламентарна група. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си