Русия обстреля Днепър с ракети и порази жилищен блок и военна сграда, има ранени Снимка: © Getty Images

Най-малко девет души са ранени, включително две деца, след като руски ракети са ударили две сгради в източния украински град Днепър.

В петък вечерта Москва извърши поредна атака на територията на Украйна, като порази жилищен блок и намираща се в близост сграда на украинската Служба за сигурност (СБУ)

Кметът на Днепър - Борис Филатов, заяви, че това е третият път, в който сградата на службата за сигурност става обект на нападение. И двете сгради са били до голяма степен празни. Жилищната сграда току-що е била завършена и апартаментите в нея са били обявени за продажба. Все пак се съобщава за огромни нанесени щети.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват част от едната сграда, която е унищожена.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди нападението, като каза, че това е поредният "руски ракетен терор" срещу страната. Той публикува видеоклип в Telegram, на който се вижда как дим се издига от повредените сгради наоколо гори пожар.

Заради случилото се той свика спешна среща със СБУ, Министерството на вътрешните работи, службите за спешна помощ и местните власти.

Руският обстрел идва в деня, в който Русия заяви, че е прихванала две украински ракети над южната си Ростовска област, която граничи с Украйна. Междувременно Москва съобщава, че 15 души са пострадали от отломки, паднали в южния пристанищен град Таганрог.

Руското министерство на отбраната съобщи, че първата ракета S-200 е била насочена към "жилищната инфраструктура" в града с население около 250 хил. души, но не представи доказателства за твърдението си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024