"Ти си мъж - дръж се като такъв". Русия търси още войници с нова реклама в социалните мрежи Снимка: © Screenshot

"Ти си мъж - дръж се като такъв". С този лозунг руските военни се опитват да запълнят редиците си и да призоват повече мъже да заменят привидно скучния граждански живот със сражения на бойното поле.

Лозунгът е част от нова реклама, която е публикувана в руските социални мрежи. В нея руснаците са приканени да подпишат договор с руското Министерство на отбраната срещу заплата от 204 хил. рубли на месец (2 276 евро).

Видеото започва с кадър на охранител в супермаркет, който бързо се пренася на бойното поле, където той вече е във военна униформа и държи оръжие. Кампанията пита: "Това ли е защитникът, който сте си мечтали да станете?".

Следват кадри на мъж във фитнес зала и насрещен въпрос: "Наистина ли в това се крие вашата сила?". В рекламата е изобразен и таксиметров шофьор. И двамата герои впоследствие стават войници.

Кадрите са монтирани на фона на напрегната музика, а за финал се появява и информация как всеки мъж може да се запише и да стане "защитник".

Кампанията разкрива поредния опит на Москва да подсили силите си в Украйна. През септември тя започна частична военна мобилизация, която накара десетки хиляди руснаци да избягат от страната, за да избегнат призовки за фронта.

Досега властите омаловажават възможността за втора мобилизация, въпреки че парламентът смята да приеме нова серия от рестриктивни мерки спрямо новобранците и резервистите, които отказват да се явят на служба във военните поделения. Новите предложения включват забрана за напускане на страната за мъжете, които получават призовка за военна служба.

Кампанията за търсене на доброволци продължава не само с видеа, но и с плакати. Такива започнаха да се появяват на редица места в столицата. На плакатите пише, че се търсят артилеристи, сапьори и военни медици. Те са под надслов : "Нашата професия е да защитаваме родината".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кабинетът на Нетаняху реши да спре дейността на "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024