Руски газов милионер и семейството му са открити мъртви в Испания Снимка: © Getty Images

Полицията в Испания разследва брутално престъпление, при което е загинал руският милионер Сергей Протосеня, неговата съпруга и 18-годишната им дъщеря.

Протосеня е бивш зам.-директор на руската газова компания "Новатек", като испанските медии оценяват състоянието му на 440 млн. долара.

Телата на тримата руски граждани са открити във вилатта им в град Лорет де Мар, северно от Барселона, на 19 април. Двете жени са намерени в къщата с фатални наранявания с нож, а трупът на мъжа е открит в градината на вилата. Смята се, че той е умрял от удушаване. Край тялото му са открити брадва и нож.

Една от версиите е, че Протосеня е посегнал на съпругата и дъщеря си, след което се е самоубил.

Следователите обаче проверяват дали не става дума за опит за прикриване на убийство, което е извършено от трети лица, според CatalunyaDiary.

Съседите на руското семейство съобщават, че не са чули викове и крясъци, никога не е имало признаци за домашно насилие.

Според информацията - Сергей Протосеня е бил главен счетоводител и член на управлението на "Новатек" в продължение на 7 години. Той има още един син, който се е намирал във Франция по време на убийствата. Там е и постоянното местожителство на фамилията.

Семейство Протосеня са посетили вилата, за да прекарат Великденските празници. Синът не е успял да се свърже с близките си и е подал сигнал до полицията.

Това не е първият случай, в който висшестоящ представител на руска газова компания и родинините му губят живота си в последните дни.

Бившият вицепрезидент на Газпромбанк Владислав Аваев, жена му и едната му дъщеря бяха намерени мъртви в апартамента им в Москва, при всички бяха установени рани от огнестрелно оръжие. Телата бяха открити от по-голямата дъщеря на Аваеви.

Несменяемият Вагит Алекперов напусна ръководството на "Лукойл" след 29 г. на власт


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ИТН: Никоя политическа сила не може да поставя ултиматуми на другите

Тошко Йорданов призова за връщане на здравия разум в НС

09:53 - 19.06.2024
Важно днес

Йордан Цонев настоя "всички евроатлантически сили" да подкрепят правителство

Според ДПС "евроатлантическият избор на България е екзистенциален"

09:21 - 19.06.2024