Руските служби уличиха втори украинец за атентата срещу Даря Дугина

Руската контраразузнавателна служба ФСБ обяви, че е установила втори заподозрян за убийството на Даря Дугина, дъщеря на крайно десния философ Александър Дугин, на 20 август.

Според информацията - става дума за украински гражданин на име Богдан Циганенко, за когото се предполага, че е помагал на Наталия Вовк (основната заподозряна за взрива, убил Дугина).

Версията на ФСБ е, че 44-годишният Циганенко е осигурил фалшиви автомобилни регистрационни табели и подправени лични документи на името на казахстанска гражданка на име Юлия Зайко. Руската служба твърди още, че Богдан Циганенко е сглобявал самоделно взривно устройство заедно с Наталия Вовк в гараж в югозападна Москва.

Той е пристигнал от Естония в Русия на 30 юли, като един ден преди смъртта на Даря Дугина е напуснал държавата.

Това е единствената нова информация по разследването за последната седмица, след като ФСБ уличи Наталия Вовк само два дни след атентата. Неофициално се разпространява твърдения, че украинката може да се намира в Австрия, но до моментя няма никакви потвърждения за местоположението ѝ.

Досега ФСБ се опитва да обвърже взрива в колата на Даря Дугина с предполагаеми украински националисти - въпреки че както Киев, така и семейството на единствената заподозряна жена по разследването отричат тя да е била част от националистически организации или от полка "Азов", както твърдяха от Русия.

Не е ясно и как руските служби са допуснали Вовк да влезе в Русия и да излезе с една и съща кола, но с различни автомобилни номера.

В Украйна подозират, че убийството на Даря Дугина може да е резултат от вътрешни конфликти за власт в службите за сигурност на Русия и приближените на Владимир Путин кръгове.

Русия опитва да свърже атентата срещу Дугина с украински националисти въпреки опроверженията


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024