С новия премиум смартфон на Huawei Pura 70 идват няколко новини и те не са, че P - серията на марката вече е станала Pura, или че този път над Pro стои Ultra, а доста по-големи.

Първата е едно интересно технологично решение по отношение на самата камерата на Pura 70 Ultra, чийто сензор, при отваряне на приложението за снимки, се вади напред като обектив на фотоапарат. При това със звук, а около лещата се показва деликатен червен ринг.

Това нововъведение много ясно показва къде са били фокусирани инженеринговите усилия при конструирането на последния флагман на марката, а именно - в центъра на всичко е камерата.

Втората новина е свързана с първата - Huawei Pura 70 вече е обявен за смартфонa с най-добра камера от DxOMark, като при теста той записва най-високия досега резултат от 163 точки. DxOMark е независим сайт, който използва научно обоснована и патентована методология, за да оценява смартфони, обективи и фотоапарати.

Основните позитиви на Huawei Pura 70 Ultra, които от DxOMark посочват, са:

  • Многофункционална камера, която осигурява най-доброто в класа си изживяване за мобилна фотография до момента. Подходяща за различни ситуации и условия на осветеност - на открито, на закрито или при слаба светлина.
  • Постоянно отлично качество на изображението в ключови области на фотографията като експозиция, цвят, автофокус.
  • Най-доброто в класа си снимане с мащабиране.
  • Бърз и точен автофокус в съчетание с променлива бленда за отлични портретни снимки - от един човек до група.
  • Естествен и плавен ефект blur при портрети, с точно изолиране на обекта.
  • Много детайлни изображения при близък план и макро снимки.

Стигаме и до третата новина, която е, че това устройство може да заснема обекти, които се движат с до 300 км/ч. За сравнение, най-бързият сервис, регистриран в мъжкия тенис, е на Сам Грот - 263 км/ч., a 312 км/ч. е средната скорост на болидите във F1.

tennis

Просто сервис - без да е най-бързият в света

Aко трябва да кажем какъв телефон е Pura 70, то той е не просто красив и удобен, но и истински професионален инструмент за хора, които създават съдържание.

Външният му вид също покрива високи естетически стандарти.

Сензорите са камерата са разположени под формата на буквата P, като са поставени не върху една, а върху две подложки и удивително приличат на геометрията на грамофон с външен мотор. Със сигурност не ви помогнах особено с това сравнение, но се беше настанило в главата ми.

Гърбът е от веган кожа, а върху него има интересна ромбовидна шарка, която наподобява монограм на буквата X.

В комплекта идва и пластмасов минималистичен кейс, който също има интересна “плетка”.

И все пак какво прави камерата толкова добра? Със сигурност скоростта на снимане е онова, което потребителите усещат веднага.

Ultra Speed Snapshot се името на технологията, която позволява лесно да се улови прелитащ в небето самолет, птица или друг движещ се обект.

Huawei Pura 70 Ultra

Също толкова добър резултат се получава и обратно - ако вие се движите, например пътувате в кола, и опитате да запечатате някаква картина от бързо променящия се пейзаж. Независимо дали камерата ви е в zoom или в стандартен режим, реакцията е мигновена.

Кадър от кола, която се движи със 60 км. ч.

За да се постигне ефектът на Ultra Speed Snapshot технологията, от Huawei ползват изкуствен интелект, който надгражда хардуерните възможности на камерата.

Тайната е в това, че софтуерът миксира едни и същи кадри, но направени при къса и дълга експозиция на сензора на камерата.
Huawei XD Motion Engine допълнително подобрява качеството, така че да извади максималното от кадъра.

Основната камера включва 1‘‘ 50MP сензор с регулируема бленда f/1.6 – f/4.0 с изместване на фокуса и оптична стабилизация.

Снимките при ниска осветеност са част от гордостта на Huawei, особено на P серията. Цветовете са много реалистични, а не изкуствено разкрасени.

Сега Pura 70 Ultra ви позволява се качите на Луната.

Наистина това, което може камерата на един телефон в днешно време, е забележително. Pura 70 Ultra има телефото 50MP макро обектив с бленда f2.1и 3,5-кратно приближение, оптична стабилизация, която, ако я сравнявате с устройствата на други марки, ще оцените доста високо, и до 100-кратен дигитален зуум.

На другия полюс супермакро режимът ще ви покаже различна и неподозирана за очите ви реалност, а 40-мегапикселова широкоъгълна камера с бленда f2.1 ще ви позволи да запечатате големи парчета от картината срещу вас в един кадър.

Портретният режим е с хубав буке ефект, както е известно размазването на фона зад обекта, който снимате.

Забележително приятна е и селфи камерата.

Тя е 13-мегапикселова и ви позволява да се видите в най-добрата светлина чрез настройките, които предлага, още преди да сте се снимали. Тъй като има ултраширокоъгълен сензор, е доста удобна за групови селфита.

Видеото на Huawei Pura 70 Ultra е 4K и има добра стабилизация. Но това, което истински ме впечатли, са снимките.

Ако наистина картината е част от вашия живот или работа, е желателно да отделите време и да се заровите в множеството режими за заснемане.

За хора, които произвеждат съдържание за социални мрежи, са налични няколко интересни предложения като Story Creator, който монтира рийл, докато снимате. Единственото, което се иска от вас, е да направите видео съдържанието и да изберете шаблона, който ще следва софтуерът, докато навързва картината.

Друга полезна опция е SuperHub функцията, която ви позволява да си складирате неща за бърз достъп и после да избирате сред тях.

Напр. гледате снимки, от които ви трябват само три. Чрез Drag&Drop ги вадите отстрани в хъба и след това от там ги достигате, без дори да сте в приложението за снимките.

Мозъкът на Huawei Pura 70 Ultra е осемядреният процесор Kirin 9010. В предходния модел беше използван Kirin 9000, разработен в Китай от местния завод SMIC, като според публичната информация разликата между двата е минимална. Новината за този чип обаче обиколи света, защото се оказа, че въпреки санкциите Китай все пак разполага с всичко необходимо, за да произвежда полупроводници, независимо от ограничения достъп до литографски скенери.

Пак по линия на ограниченията трябва да знаете, че Pura 70 Ultra поддържа до 4G и няма опция за добавяне на eSIM, с каквото се оказва, че разполага Pura 70 Pro.

Телефонът е с 16GB RAM и 512 GB памет за файлове. Между другото забравихме да споменем, че камерата сканира и обработва документи - без непременно да изисква допълнително приложение, необходимо е само да изберете режим “документи”.

Телефонът не просто идва със зарядно, но може да се зарежда с кабел при 100W и безжично при 80W.

Батерия е 5200 mAh и се пълни за по-малко от 50 минути. Има и бързо зареждане за около 20 мин.

Прави впечатление с колко много предварително инсталирани приложения идва Pura 70. Като човек, който сам никога няма да се сети да си изтегли игри, сега опитах две, просто защото ги имаше.

На практика те не са напълно инсталирани, а по-скоро са маркирани и от вас зависи дали трайно ще влязат в телефона ви.

Вратата към света на Google с това устройство е нълно отоворена. Имате бърз и лесен достъп до всички обвързани с Google приложения. Избирате ги от App Galery, като само заедно с първото от тях, ще ви се инсталира и microG. Това става еднократко. Ако искате достъп до целия Google play на едно място, то тогава просто можете да си изтеглите Gbox.

Така получавате достъп до Play Store на Google. Единственото приложение, което забелязах, че все още е недостъпно, това е Spark - услугата за кратък наем на коли. Видях обаче разнообразие от онлайн банкирания, Revolut, както и приложенията на телевизии като ЕОN.

След като си изтеглите всичко, започва голямото подреждане на папки, които можете да правите в два размера - по-голям и стандартния малък - в зависимост от това какво искате да виждате или ползвате по-често.

Цената на Pura 70 Ultra e 2999 лева, което показва, че устройството стъпва със самочувствие на пазара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024