Снимка: © Remix

Щом стане дума за мода в Европа, човек някак инстиктивно се сеща за бутиците в Милано или Париж. Ако говорим за все по-актуалната вълна "кръгова мода", която може да помогне по-дълго да обитаваме спокойно и добре облечени планетата си - село Равно поле край Елин Пелин може да се превърне в пример.

Защо точно Равно поле? Там е домът на един от най-големите центрове за обработка и дистрибуция на аутлет и втора ръка запазени облекла, обувки не само в България, но и в Европа.

Инвестицията е на високотехнологичната и иновативна компания за кръгова мода Remix Global EAD, а стойността на вложението е 20 млн. лв.

Центърът отваря врати година, след като българската семейна компания Remix стана част от американския гигант thredUP - една от най-големите онлайн платформи за препродажба на дрехи, обувки и аксесоари в света.

Инвестиция за 20 млн. лв. превръща Равно поле в център на кръговата мода

Новата база е разположена върху близо 30 000 кв. м. Капацитетът й утроява досегашните възможности на Remix, като позволява обработката на 60 000 уникални артикула дневно.

Всяка обработена пратка подлежи на експертен контрол и няколко нива на проверка, което гарантира безкомпромисно качество, обясняват от компанията.

Това е възможно благодарение на съвременните технологии, обслужване и автоматизация на процесите, като иновативният подход е плод на 10 години международен опит в бранша.

Инвестиция за 20 млн. лв. превръща Равно поле в център на кръговата мода

" Remix е създадена в отговор на вредното въздействие, което модната индустрия оказва върху природата. Затова постоянно стимулираме препродажбите, като инвестираме в нови технологии, ускоряваме оперативните процеси, разширяваме възможностите за автоматизация и обема от доставки.", казват от компанията

Инвестиция за 20 млн. лв. превръща Равно поле в център на кръговата мода

"Успешен бизнес модел се създава единствено с мисъл за бъдещето и хората", вярват в Remix.

"Развиваме и предоставяме мащабни технологични решения, които осигуряват на хората съвременен, интелигентен и лесен начин да пазаруват и да удължават живота на дрехите си, а в резултат от тези постоянни, целенасочени усилия в Remix и thredUP създаваме устойчиво бъдеще за сектора", казва Любомир Кленов, съосновател и изпълнителен директор на Remix.

Инвестиция за 20 млн. лв. превръща Равно поле в център на кръговата мода

Българската компания развива и иновативната си услуга „Продайте на Remix“. Услугата позволява на всеки да продаде запазените си дрехи, обувки и аксесоари бързо и удобно, вместо да ги складира у дома . Заедно с това клиентите имат възможност да пазаруват без компромис, но с грижа за бюджета си и природата.

Кутиите, в които покупките ви пристигат, са произведени от 100% рециклиран материал.

Компанията оперира в България и 8 други пазара в Централна и Източна Европа. От създаването ѝ преди 10 години до днес е обработила над 23 милиона артикула или 7 400 тона и е допринесла за спестяването на над 168 млн. килограма CO2 емисии, 2,5 млрд. MJ електричество и над 6,2 млрд. литра вода. Данните са на база методология за изчисление, изработена от Green Story Inc.

С откриването на новия център за обработка и дистрибуция в Равно поле числата ще продължат да растат, а България ще заеме водещо място в кръговата мода и ще отговори на изискванията на новата Стратегия за устойчивите текстилни изделия на ЕС, фокусирана върху удължаването на живота на дрехите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Изненадващ следизборен "листопад" в ГЕРБ Ловеч

"Капитан Андреево" ще стане обект от националната сигурност

Напрежението в БАБХ вкара служебния кабинет в обяснителен режим

WSJ: Украйна вече получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Русия се оказа най-големият "доставчик" на тежко въоръжение

Babylon Berlin 4: Новият сезон на култовия германски сериал тръгва по HBO Max

Часовникът спира в Берлин през 1930 г., точно след Голямата депресия и началото на възхода на Нацистката партия на Адолф Хитлер

Директорът на БАБХ Христо Даскалов е уволнен 3 дни след изборите

Даскалов: "Връщането на старите корупционни схеми започна"

ЦИК обяви разпределението на мандатите в 48 Народно събрание

Как ще изглеждат групите в новия парламент