Събрани са нови доказателства за съществуването на "добре организирана и планирана схема" за пране на пари от автомагистрала "Хемус", в която са взели участие и хора на високи държавни позиции, съобщи Софийският градски съд.

Становището идва като отговор на искането за преобразуване на мярката за неотклонение на единствения обвиняем по делото Борислав Колев в по-лека - парична гаранция. Желанието му е оставено "без уважение":

"От наличните и проверени доказателства може да се направи извод за съпричастност на обвиняемия към престъплението. Не са налице нови доказателства, които да оборват този извод," гласи съобщението на съда.

На базата на наличната информация магистратите вярват, че е реална, "макар и с намален интензитет, опасността от извършване на повторно престъпление" от страна на Колев. Решението им подлежи на обжалване.

През декември бившият съдия по футзал бе обвинен за пране на 53 милиона лева от строителството на автомагистралата. Впоследствие той се срещна с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев. Пред тях той сподели имена на участници в схемата, които не са публично известни:

"Ще станат след известно време, когато разследването напредне“, бе коментарът на Рашков тогава.

Рашков вече е разговарял с обвиняемия за АМ "Хемус", Гешев ще присъства на разпита му

До срещите се стигна, след като братът на обвиняемия - Иво, бе казал, че "никой не мисли," че Борислав "е крайният получател на тези 53 млн. лева".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Слави Трифонов пожела на Кирил Петков и Асен Василев "да се задавят с власт"

Слави Трифонов се възмущава, че от "Продължаваме Промяната" звънят на депутатите му

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170