Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

Съдът остави в ареста Христо Петров - полицая, който в нощта на 30 юни срещу 1 юли счупи челюстта на 19-годишния Владимир в "Кайт бар" на плаж Градина и посегна на негов приятел.

На влизане в съдебната зала 21-годишният обвиняем отказа коментар. Пред магистратите баща му Иван Петров заяви, че синът му не е имал предишни прояви на агресия.

Христо Петров е с повдигнато обвинение за побой по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление, ако бъде доказано, е от две до 10 години затвор. От прокуратурата са поискали най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест.

В сряда - след като полицията дълго мълчеше по случая, стана ясно, че задържаният е работил в 4-то Районно управление на МВР Бургас от края на октомври 2023 г. Бил е все още е в изпитателен срок.

Назначен е с външен конкурс, като предстои да се направи пълна проверка за това как е допуснат в системата.

Интересното е, че на 4 юли Христо Петров е поискал да излезе в кратък отпуск - това се е случило на третия ден след побоя и започналото разследване. На 10 юли, когато пострадалите момчета са призовани, за да разпознаят обвиняемия, той е арестуван за 24 часа и е отстранен от длъжност. По думите на бащата синът му не се е укривал след побоя.


МВР ще проверява как биячът от "Кайт бар" е назначен за полицай с конкурс

Любо Жечев - ето го бияча от Кайт бар - служител на МВР и на Делта гард Защо Владимир потърси Любо Жечев да разкрие бияча от “Кайт бар”, а не МВР

Линейка без лекари и полицаи без правомощия: Разказът на жестоко пребития младеж в "Кайт Бар"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024