Снимка: © Булевард България

Софийският градски съд е постановил спиране на вписването на решенията от конгреса на Българския футболен съюз от 12 октомври, на който Борислав Михайлов спечели пореден мандат по много спорен начин.

Това обяви основният опонент на настоящия президент на БФС – Димитър Бербатов, във Facebook. Два състава на СГС са спрели вписване на решенията от конгреса в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел – по жалба на три футболни клуба. Това са ФК "Балкан" (Варвара), ФК "Венци” и ФК "Русокастро”.

Те внесоха жалби заради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса за избор на нов президент. „Балкан“ (Варвара) поиска спиране на решенията и заради недопускане на делегата на клуба Георги Градев да участва в изборите за ръководство.

Решението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в едноседмичен срок.

Основните причини за спора около резултатите се оказа процедурата по избора, при който Михайлов получи 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Присъстваха 483 делегати, от които гласуваха 480. Така от БФС избегнаха балотаж и провъзгласиха Михайлов за победител, въпреки че в Устава на съюза пише друго – че ръководител се избира с мнозинство от присъстващите, а не гласуващите делегати.

„Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран“, пише още Димитър Бербатов.

„Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, добави бившият нападател, който иска провеждане на нови избори.

Междувременно тече прокурорска проверка в БФС относно сигнали за злоупотреби при изграждането на Националната спортна база в Бояна. Тя е възложена от Икономическа полиция по жалба на Димитър Бербатов, а от футболния съюз са оказали пълно съдействие, съобщи говорителят на градската прокуратура Десислава Петрова пред „24 часа“.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов определи проверката пред „Спортал“ като „запитване, на което сме отговорили“.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция